• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Na vidiku hercegovačko finale?

Široki Brijeg je praktično već u finalu pobjedom nad Slogom u Doboju (4:2), a Zrinjski s novim trenerom dočekuje Željezničar poslije 0:0 na Grbavici.

 KUP BiH: Na vidiku hercegovačko finale? Izvor: MONDO

U srijedu će biti poznati finalisti Kupa Bosne i Hercegovine za ovu sezonu.

Široki Brijeg je veliki posao napravio u Doboju slaveći ubjedljivu pobjedu nad Slogom, pa će sutrašnji meč na Pecari (16.30 h) predstavljati formalnost.

"Kada smo izvukli Slogu za protivnika rekao sam da će to biti dvije najvažnije utakmice u sezoni, a tako razmišljam i danas. Bez obzira na rezultat iz prvog dvoboja želja nam je da pobijedimo i u srijedu, kako zbog povratka na pobjednički kolosijek, tako i zbog potvrde finala", rekao je trener Širokobriježana Slaven Musa.

Uprkos ubjedljvom trijumfu nad prvoligašem Republike Srpske u prvoj utakmici, domaćin će prema Musinim riječima, maksimalno ući u revanš.

"Sloga nas je namučila, posebno dok su fizički mogli da nam pariraju. Momci moraju maksimalno ozbiljno da pristupi utakmici bez obzira na 4:2 iz Doboja".

Trener Sloge Zoran Ćurguz najavio je "turističko gostovanje" u Širokom Brijegu

"Prije gostovanja Modriči imamo utakmicu u Širokom Brijegu, gdje ćemo sigurno teško doći do nekog pozitivnog rezultata. Bitno je da se tamo ne osramotimo, ne znamo ni u kakvom sastavu ćemo otići. Ići ćemo u Široki, a mislićemo na utakmicu u Modriči koja je za nas jako važna", rekao je šef struke Dobojlija.

Obzirom da je Široki Brijeg već viđen finalista, vrlo lako bi se moglo dogoditi da ove sezone gledamo hercegovačko finale jer u drugom polufinalu Pod Bijelim brijegom, Zrinjski dočekuje Željezničar nakon 0:0 na Grbavici.

Promjena na klupi obilježila je proteklu sedmicu mostarskog kluba. Prvi strateg tima sada je Branko Karačić koji je naslijedio Dragana Perića.

"Imamo obećavajući i opasan rezultat u Kupu BiH iz prve utakmice protiv Željezničara. Svakako nam je cilj ući u finale. Žalja mi je da se u finalu igra hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega. Poznajem jedan dio igrača Zrinjskog koje sam i vodio, prvenstveno misleći na Stojkića i Radeljića, i sigurno mogu obećati da ću dati cijeloga sebe kako bi svi zajedno ostvarili jedan dobar rezulat po koji sam ja došao'', rekao je Karačić.

Utakmica je na rasporedu u srijedu od 17 časova uz direktan prenos na BHT 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC