• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Bajern lako sa Juveom, remi u Parizu!

Juve poražen u Minhenu 0:2, golovima Davida Alabe i Tomasa Milera! Mesi i Ćavi dovodili Barsu u vođstvo u Parizu, Ibrahimović i Matuidi izjednačili!

 LŠ: Bajern lako sa Juveom, remi u Parizu!  Izvor: MONDO

Uzbudljivo veče na terenima u Minhenu i Parizu!

Bajern je dva puta ubacio loptu u mrežu Đanluiđija Bufona, a mogao je bar još toliko, da je Arjen Roben bio precizniji u izglednim šansama. Domaće je u 23. sekundi u vođstvo doveo David Alaba, a prednost Bavaraca duplirao je u 63. minutu Tomas Miler, na asistenciju Marija Mandžukića.

Sa druge strane, Manuel Nojer nijednom nije imao razlog da interveniše.

O meču Pari Sen Žermena i Barselone u Parizu narednih dana pričaće se u kontekstu fenomenalne asistencije Danija Alveša i povrede Lionela Mesija. Brazilac je maesteralno proigrao Argentinca u 38. minutu i omogućio mu da dovede Katalonce u vođstvo.

Mesi je na poluvremenu ostao u svlačionici. Nezvanično, zbog povrede zadnje lože desne noge. Zamijenio ga je Sesk Fabregas.

Međutim, domaći su izjednačili u 79. minutu, spornim golom Zlatana Ibrahimovića poslije gužve. Visoki reprezentativac Švedske aktivirao se iz očiglednog ofsajda prije nego što je savladao Viktora Valdesa.

Kada je sve ukazivalo na remi, golman domaćih Salvatore Sirigu faulom je zaustavio Aleksisa Sančeza kraj peterca, a sudija Volfgang Štark opravdano dosudio penal. Precizan sa bijele tačke bio je Ćavi!

To, ipak, nije bio konačan rezultat! Ibrahimović je u nadoknadi vremena glavom proigrao Blaisea Matuidija, koji je "iz prve" sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu i označio početak slavlja domaćih!

Još ima nade za Parižane!

Revanši su zakazani za 10. april.



Veče je počelo brzim golom! Lijevi bek Bajerna David Alaba savladao je Đanluiđija Bufona za 23 sekunde!

Pogledajte!

Drugi najbrži gol u istoriji nokaut faze Lige šampiona "pao" je poslije greške Antonija Pirla na sredini terena i nespretne reakcije defanzivca gostiju, koji je vrhom kopačke prevario svog golmana.

Zanimljivo, Alaba nije uspio da obori rekord Rona Makaja, koji je legendarni centarfor postavio baš u dresu Bajerna, 2007. godine.

Andrea Pirlo pokazao je u 12. minutu da je na terenu.

Sa oko 30 metara uputio je svoj karakteristični šut iz slobodnjaka, a Manuel Nojer pustio da lopta ode iznad prečke. Nije bilo daleko... Bajern od gola nije stvorio šansu. Juventus od početka meča do 13. minuta i pokušaja Artura Vidala, takođe sa 25 metara. Ipak, ni taj šut nije primorao golmana Nijemaca da reaguje.

Toni Kros napustio je teren u 16. minutu, zbog povrede. Zamijenio ga je Arjen Roben i već u 19. minutu bio u velikoj šansi. Međutim, Bufon je spretno reagovao pri njegovom šutu sa 10 metara.

Bajern je bolji i odlučniji da pobijedi. Najbolju priliku poslije gola propustio je ponovo Roben. Pas Tomasa Milera sa lijeve strane nije iskoristio da iz sredine kaznenog prostora "iz prve" pogodi mrežu. Šutirao je pored sebi bliže stative.

Pogledi navijača minhenskog stadiona u 37. minutu bili su usmjereni ka sudiji Marku Klatenburgu. Poslije akcije domaćih po lijevoj strani i centaršuta paralelnog sa gol aut linijom, Mario Mandžukić. tražio je penal, ali nije uspio da ga iznudi.

Uzbudljivo drugo poluvrijeme nagovijestio je Mario Mandžukić, početkom drugog poluvremena. Već u trećem minutu nastavka utrčao je u kazneni prostor gostiju po desnoj strani, šutirao u donji bliži ugao, ali je Bufon bio spreman.

Iskusni golman bio je priseban i u 57. minutu, kada je Alaba još jednom htio da ga savlada iz daljine. Ipak, u 63. minutu ni prisebnost mu nije pomogla.

Iako je odbranio šut iz daljine, bio je nemoćan pri kombinaciji Mandžukića i Milera, poslije koje je njemački reprezentativac lako ubacio loptu u mrežu!

PSŽ - Barselona 2:2



U Parizu, u duelu Pari Sen Žermena i Barselone (čitaj: Lionela Mesija i Zlatana Ibrahimovića) nije bilo golova do 38. minuta. Potom su Katalonci izveli jednu karakterističnu akciju.

Dani Alveš je iz sredine igrališta poslao loptu u kazneni prostor "spoljnim" dijelom kopačke, tamo je dočekao Mesi i lako ubacio u mrežu. To je, ujedno, bila i najbolja šansa gostiju do tog momenta.

Doduše, već poslije nekoliko momenata Argentinac je mogao i da duplira prednost gostiju, ali je poslao loptu nekoliko milimetara iznad roglja gola.

Prije toga je najuzbudljivije bilo u 4. minutu, kada je Đerar Pike umalo savladao svog golmana. Lopta je pogodila prečku...

Domaći su potom stvorili još nekoliko šansi, a posebno je vrijedna pomena prilika Zlatana Ibrahimovića u 26. minutu. Protrčao je po lijevoj strani kaznenog prostora i sa ivice peterca poslao loptu pored suprotne stative...

Početak drugog poluvremena protekao je u ravnopravnoj igri, s tim što Parižani nikako nisu uspijevali da stvore stopostotnu šansu, iako su imali nekoliko prilika za to. Na primjer, Lukaš Moura u 77. minutu pokušao je u glavom poslije slobodnjaka, ali je iznudio samo korner...

Potom je i Ibrahimović mogao da savlada Valdesa, ali je zicer situaciju iskoristio samo da šutira pravo u golmana. Istovremeno su dvojica defanzivaca gostiju ležala na drugom dijelu kaznenog prostora, ali Parižani nisu htjeli da izbace loptu u aut, pa je bilo i prigovora...

Vrijedno pomena bilo je i to da je Havijer Maskerano neće moći da nastupi u revanšu zbog toga što je dobio parni žuti karton... Bar do gola!

Tijago Silva šutirao je u 79. minutu glavom poslije centaršuta, lopta je o stativu došla do Zlatana Ibrahimovića, koji se aktivirao iz očiglednog ofsajda i ubacio loptu u mrežu!

Iako je tok meča naslućivao konačnih 1:1, Aleksis Sančez protrčao je u 88. minutu kaznenim prostorom gostiju, a faulom ga je zaustavio golman Salvatore Sirigu. Sudija Volfgang Štark hitro je reagovao i opravdano dosudio najstrožu kaznu.

Precizan sa bijele tačke bio je Ćavi. Loptu je poslao u svoju desnu stranu, a golmana u suprotnu. Slavlje Katalonaca je počelo...

... i trajalo je do nadoknade vremena, kada je Matuidi savladao Viktora Valdesa poslije asistencije Zlatana Ibrahimovića! Uzbudljiv kraj mogao bi da bude najava još uzbudljivijeg meča na Nou Kampu!

BAJERN: Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alaba - Gustavo, Švajnštajger - Miler, Kros (od 16' Roben), Riberi - Mandžukić

JUVENTUS: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Lihtšajner, Vidal, Pirlo, Markizio, Peluzo - Kvaljarela, Matri (od 65' Vučinić)

PSŽ: Sirigu, Silva, Aleks, Maksvel, Žale, Matuidi, Pastore, Lukaš, Bekam (od 70' Verati), Laveci (od 66' Menez), Ibrahimović

BARSELONA: Valdes, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Ćavi, Inijesta, Buskets, Vilja, Aleksis, Mesi (od 46' Fabregas)

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fan

Juventu je odigrao dobru utaknicu.3 april!BAYERN JE NAJBOLJI!!!

MAGDALENA M.

Jest da nevolim fudbal ali volim mesija svaka mu cast

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC