• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roben: Naučili iz greške sa Arsenalom

"Čini mi se da je poraz kod kuće u osmini finala bila najbolja opomena i lekcija za sve da protiv Juventusa moramo mnogo bolje".

 Roben: Naučili iz greške sa Arsenalom  Izvor: MONDO

Bajern je u prvom meču četvrtfinala uradio veliki posao na svom terenu - savladao je Juventus sa 2:0 i Italijanima pred revanš meč u Torinu 10. aprila zadao nemoguću misiju.

Brzi pogodaka Davida Alabe, u 23 sekundi potpuno je šokirao Juve, koji se nakon toga nije oporavio.

"Suočili smo se sa zaista velikim timom. Nemamo za čim sa žalimo, jer je Bajern u potpunosti zaslužio pobjedu i imao je prilike da postigne još golova. Alaba nam je dao brzi gol, ja nisam stigao ni da reagujem, jer me je poslao na drugu stranu. Jednostavno, nemamo šta mnogo da kažemo, Bajern je bio mnogo bolji tim", rekao je poslije poraza Đanluiđi Bufon, golman Juventusa.

I Andre Pirlo priznao je da su ih Bavarci u potpunosti nadigrali.

"Čestitam Bajernu, jer su bili daleko bolji od nas. Očekuje nas sada revanš meč pred našom publikom i mi ćemo učiniti sve da u Torinu poništimo prednost Bavaraca. Bilo je izuzetno teško igrati poslije saznanja da protivnik već u prvom minutu vodi sa 1:0, ali je Bajern bio bolji od nas i tokom ostalih 89 minuta. Bilo nam je veoma teško da igramo našu igru", istakao je Pirlo.

Arjen Roben kaže da je tim naučio lekciju u osmini finala, kada je od Arsenala izgubio 0:2 kod kuće, pa u revanšu morao da juri visoki zaostatak. Holanđanin ističe da se nakon toga trgao cijelio tim.

"Bili smo samouvereni i zaista smo odigrali dobro. Pogodak na startu nam je mnogo pomogao, jer smo nakon toga u potpunosti kontrolisali igru, povećali vođstvo i zasluženo trijumfovali. Sve vrijeme igralo se na visokom nivou, tempo je bio žestok, ali smo izdržali. Ušao sam u igru u 16. minutu iznenada, nisam imao vremena ni da se zagrijem, ali sam se snašao, iako sam imao mnogo posla. Prije meča smo pričali da bi i minimalna pobjeda bila velika stvar, tako da je 2:0 zaista odličan rezultat. Mislim da igra koju smo pružili protiv Arsenala kod kuće u osmini finala nije bila prava i mnogo smo bili ljuti zbog toga, čini mi se da je to bila najbolja opomena i lekcija za sve da protiv Juventusa moramo mnogo bolje. Jednostavno nismo htjeli da ponovimo tu grešku", rekao je Arjen Roben.

Bastijan Švajnštajger smatra da je njegov tim napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale, ali ističe "da posao još nije završen".

"Uspjeli smo da zabilježimo baš onaj rezultat koji smo priželjkivali. Imao sam osjećaj da ćemo postići i treći gol, imali smo i prilike ali je i ovo odlična zaliha pred revanš. Neće biti lako igrati u Torinu, jer je poznato da Juventus igra sjajno pred svojim navijačima. Mislim da smo napravili veliki korak ali još uvijek nismo završili posao. Ključna stvar za nas bila bi da postignemo gol i na gostovanju", rekao je Švajnštajger.

Revanš meč četvrtfinala između Juventusa i Bajerna na programu je 10. aprila u Torinu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC