• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzićev ustanak protiv Toleta!

Predsjednik OFK Beograda poslao mejl sa istom sadržinom, protiv predsjednika FSS, na adrese svih klubova. "Srbija je umorna od Karadžićevog lica".

 Terzićev ustanak protiv Toleta!  Izvor: MONDO

Iako većina čelnika superligaških klubova negira da je dobila pismo u elektronskoj formi od predsjednika OFK Beograda Zvezdana Terzića u kojem poziva na "bunu" protiv Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, izgleda da u srpskom fudbalu predstoji novi zemljotres.

Beogradska sportska štampa prenijela je u srijedu sadržaj Terzićevog mejla u kojem, vrlo oštro analizira Karadžićev rad i smatra da je vrijeme da srpski fudbal dobije novog čelnika. On ističe da je Srbija "umorna od Karadžićevog lica", da je "gurnuo fudbalsku Srbiju u blato" i da je "vrijeme da ga zamijene mlađi i pametniji".

"Najgora stvar koja se može desiti, u bilo kojoj sferi, jeste kada se lični interes stavi ispred opšteg. Upravo to se dešava u srpskom fudbalu. Predsjednik FSS Tomislav Karadžić, sebično i tvrdoglavo, odbija da napusti predsjedničku funkciju, iako srpski fudbal sa njim na čelu tone u blato iz kojeg se teško može iščupati", piše na početku pisma nekadašnjeg čelnika FSS, koji je sada predsjednik kluba sa Karaburme.

Terziće zamjera Karadžiću što je FSS pretvorio u svoje privatno preduzeće, što je Srbija propustila učešće na nekoliko velikih takmičenja (uključujući mladu reprezentacju), za smjenjivanje raznih sa mjesta selektora... Za sve to je, prema ocjeni Terzića, odgovoran prvi čovjek srpskog fudbala.

"Nestali smo sa velike scene, bačeni smo na fudbalsku marginu. Postajemo fudbalska Mađarska...", konstatovao je Terzić.

Predsjednik OFK Beograda je aktuelnog selektora Sinišu Mihajlovića nazvao "primitivcem bez intelektualnih kapaciteta i trenerskih kvaliteta", a Karadžića je optužio da laže da je pitao fudbalsku Srbiju da li da se Mihajlović dovede za selektora.

On je reagovao na izjavu Mihajlovića da je reprezentacija "na dobrom putu" (rekao je to selektor u intervjuu za MONDO), ocjenjujući to kao farsu.

"Za stvaranje igrača i novih generacija služe mlađe selekcije, a A reprezentaciji prioritet mora da bude samo rezultat. Rezultat se pravi samo sa najboljim timom bez obzira na godine i sva ostala priča je samo ružan alibi. Takođe, priče da ćemo za godinu ili dvije imati moćan tim takođe nisu utemeljene. Ovaj tim koji forsira Mihajlović ima prosjek od 24 godine i osim (Matije) Nastasića i (Filipa) Đuričića nema nijednog mladog igrača, koji nagovještava visoku klasu", napisao je Terzić.

U izjavi "Sportskom žurnalu", Terzić je istakao da nema nikakve ambicije da zamijeni Tomislava Karadžića na mjestu predsjednika FSS, već da govori isključivo kao predsjednik superligaškog kluba i član Skupštine i da kao takav ima obavezu da ukažena loše stvari.

"Karadžić može biti moj prijatelj, ali to ne može da utiče na moja kritička razmišljanja. Mi, ljudi koji radimo u fudbalu, imamo obavezu prema samom fudbalu i niko nema pravo da ćuti", kaže Terzić.

On je rekao da je Karadžić neuspješan i da treba da ode.

"Nemam ništa lično protiv Karadžića, ali on već dugo traje i Srbija je umorna od njegovog imena i lica. Treba dati šansu drugim ljudima, mlađim i pametnijim", istakao je Terzić.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC