• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drogba: Vrijeme da se "tata" vrati u Čelsi

Didije Drogba misli da je vrijeme da se Žoze Murinjo ili "tata", kako ga zove, vrati u Čelsi.

 Drogba: Vrijeme da se "tata" vrati u Čelsi  Izvor: MONDO

Šest godina je prošlo otkako je Žoze Murinjo napustio Čelsi. Bio je u Interu, sada je u Real Madridu, a mnogi navijači kluba sa Stamford bridža voljeli bi da ga ponovo vide na klupi "plavaca".

Baš kao i Didije Drogba, koji Murinja naziva "tatom".

"Uradio je mnoge stvari za nas. Podržavao me je i pomagao. I drugima. Zato ga svi zovemo 'Tata'. Vjerujem da Žoze nije završio priču o Čelsiju i, obrnuto, Čelsi se nije zasitio Murinja. Navijači žele da se vrati, a znam da on voli Čelsi. Najbolje rješenje za klub je da vrati tatu kući", izjavio je Didije Drogba, koji je napravio sjajnu relaciju sa Murinjom i nastavio je da bude prijatelj sa njim i kada je Portugalac otišao iz Čelsija (Murinjo je bio u Čelsiju od 2004. do 2007. godine).

Drogba je ikona Čelsija. Prošle sezone donio je "plavcima" titulu prvaka Evrope, a dok je Murinjo bio trener londonskog kluba naosavajali su se trofeja, uključujući dvije titule šampiona Engleske i jedan FA kup.

Reprezentativac Obale Slonovače, u međuvremenu je napustio Čelsi. Bio je u Kini, sada je u turskom Galatasaraju. Ali, i dalje prati dešavanja u Čelsiju.

Smatra da je harizma koju nosi Murinjo neophodna Čelsiju.

"Čelsiju je potrebno da 'renovira' tim i zato bi Murinjo trebalo da se vrati, da mu povrati snagu koju je imao prije nekoliko godina. On je prava osoba za to, rođeni je pobjednik. On je blizak sa igračima, a znam da stalno govori o Čelsiju, jer ga voli", ističe Drogba.

Jedan od motiva za povratak Murinja, mogao bi, prema riječima Drogbe, da bude to što nije osvojio titulu prvaka Evrope sa Čelsijem.

"On još ima nedovršena posla u Čelsiju", kaže Drogba.

Prisjetio se Afrikanac vremena dok je sarađivao sa "Specijalnim" i istakao da je bio veliki motivator.

"Često smo se smijali, ali kad se radilo, onda se radilo. Trenerski posao je njegova strast. Često nam je govorio na treninzima: 'Uradite to, to i to i bićemo šampioni'. Sjećam se dok je Andrej Ševčenko bio u Čelsiju. Igrali smo protiv Votforda (mart 2007.), a Ševčenko se vratio iz reprezentacije sa povredom koljena. Na poluvremenu je bilo 0:0, a Žoze se obratio Ševčenku: 'Ševa, pitao sam te da li možeš da igraš, a ti si mi odgovorio da možeš. Pa, izađi sad i igraj!'", ispričao je Drogba.

A da li bi se Drogba vratio u Čelsi?

"Čekajte da završim ugovor u Galatasaraju, pa onda možemo da pričamo o tome. Naravno da volim Čelsi. Dao sam mu sve i taj klub mi je sve dao i vratio. Kad god dođem u London osjećam se kao kod kuće. Kad odem u Čelsi, mogu da se snađem zatvorenih očiju", izjavio je Drogba.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC