• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Renesansa "Reala sa Nišave"

OFK Beograd prekinuo sjajan niz Vojvodine, poklon Supića "romantičarima". Nišlije ostvarile petu pobjedu u nizu.

  JSL: Renesansa "Reala sa Nišave"  Izvor: MONDO

OFK Beograd pobijedio Vojvodinu u Novom Sadu i prekinuo njen niz od 13 prvenstvenih mečeva bez poraza! Radnički iz Niša ide ka Evropi!

Rad je ostvario prvu prolećnu pobjedu poslije suše od pet kola, kragujevački Radnički osvojio važne bodove u borbi za opstanak i gurnuo Smederevo ka Prvoj ligi. Jagodina je slavila u Ivanjici golom Stojanovića u finišu meča. Javoru je to treći uzastopni poraz.

Gol odluke u Novom Sadu djelo je dvojice fudbalera - Petra Grbića iz OFK Beograda i golmana Vojvodine Nemanje Supića. U 53. minutu Grbić je šutirao iskosa sa 15-16 metara, lopta je išla pravo u Supića, ali mu se ona izmigoljila iz ruku, pa je golman "lala" bio na udaru domaćih navijača.

Odmah poslije vodećeg gola, ekipa sa Karaburme je mogla i do drugog, ali je odbrana Vojvodine izbacila loptu sa gol-linije. Trener domaćih Nebojša Vignjević je potom ubacio trojicu svežih igrača: Radoju, Kataija i Kosovića. Domaćin je postao agresivniji, imao je inicijativu, ali su "romantičari", predvođeni golmanom Milanom Lukačem, odoljeli.

Radnički iz Niša je od mogućih 18 ovog proleća osvojio 16! Kakva renesansa "Reala sa Nišave"! Nova žrtva Radničkog iz Niša bio je subotički Spartak. Bratislav Pejčić se poslije prekida u 56. minutu najbolje snašao u šesnaestercu Subotičana, a u 71. minutu Aleksandar Jovanović je postigao sjajan gol udarcem sa 16 metara.

Na polovini sezone, izgledalo je da Nišlijama predstoji grčevita borba za opstanak, a sada su došli u poziciju da se bore za Evropu!

Dva lijepa gola kragujevačkog Radničkog u duelu sa komšijama iz Smedereva i važna tri boda. Bojan Beljić je bio precizan iz slobodnog udarca u 57. minutu, a potez dana napravio je Stanimir Milošković, koji je pogodio gol Smedereva direktno iz kornera u 83. minutu!

Momak koji je Radu doneo veliki bod protiv Crvene zvezde, bio je zaslužan i za prvu proljećnu pobjedu "građevinara". Uroš Đurđević je u 21. minutu meča protiv Donjeg Srema bio skoncetrisan i odlično je šutirao sa 12-13 metara iskosa i pogodio mrežu golmana gostiju Nemanje Belića. Drugi gol dao je štoper Lazar Ćirković poslije kornera u finišu meča.

Novi Pazar je baš pred gostovanje BSK-a ostao bez prvog trenera Slavenka Kuzeljevića, koji više nije imao strpljenja da vodi tim sa tribina, jer uprava još nije isplatila dvojicu bivših trenera.

Na poluvremenu su gosti iz Beograda imali prednost, jer je gol postigao upravo bivši igrač Novog Pazara Edin Ademović, koji je u 30.minutu krenuo u solo prodor, šutirao je sa oko 18 metara, a lopta je na putu ka golu zakačila štopera domaćih i prevarila golmana Đogatovića.

BSK je dao i drugi gol na meču, ali u svoju mrežu. U 77. minutu Admir Kecap je centrirao, a kapiten BSK-a Aleksandar Radunović je nespretno i nesretno ubacio u svoj gol.

Pazarci su imali više prilika, dva puta su pogodili prečku gola BSK-a, ali su osvojili samo bod.

REZULTATI 21. KOLA:

Rad - Donji Srem 2:0 (1:0)
/Đurđević 21', Ćirković 86'/

Novi Pazar - BSK 1:1 (0:1)
/Radunović 77'ag - Ademović 30'/

Javor - Jagodina 0:1 (0:0)
/Stojanović 88'/

Radnički KG - Smederevo 2:0 (0:0)
/Beljić 57', Milošković 83'/

Vojvodina - OFK Beograd 0:1 (0:0)
/Grbić 55'/

Radnički Niš - Spartak 2:0 (0:0)
/Pejčić 56', A. Jovanović 71'/

kasnije:

Crvena zvezda - Hajduk (17.30h, prenos Arena sport 1)

u četvrtak:

Sloboda - Partizan (16h, prenos Arena sport 1)

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC