• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilkins napao Beniteza: Zašto rotiraš?

Dugogodišnji asistent u stručnom štabu Čelsija smatra da je Španac nanio klubu štetu kalkulacijama oko sastava tima.

  Vilkins napao Beniteza: Zašto rotiraš?  Izvor: MONDO

Čelsi se pobjedom nad Mančester junajtedom (1:0) plasirao u polufinale FA kupa, ali je porazom od Sautemptona (2:1), dva dana ranije, doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona.

"Plavci" osam kola prije kraja zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli Premijer lige, sa dva boda više od Arsenala, odnosno četiri više od Evertona.

Nekadašnji pomoćni trener Čelsija Rej Vilkins zato je osuo paljbu na Rafaela Beniteza, koji je protiv Sautemptona ostavio na klupi Kola, Luiza, Azara i Ramireša, kako bi ih ostavio svježim za Mančester junajted.

"Muka mi je od riječi 'umor' u modernom fudbalu! Mi smo za Uskrs igrali petkom, subotom i ponedjeljkom. Današnji igrači su superspremni, nema govora da ne mogu da odigraju dva meča u tri dana", rekao je Vilkins.

Prema njegovim riječima, Benitez je dao sebi previše slobode, kao da nije bio svjestan snage protivnika i generalno Premijer lige.

"Taj Sautempton je pobijedio Mančester siti, pobijedio je Liverpul i namučio Junajted. Morali su da igraju najbolji fudbaleri, jer je plasman u Ligu šampiona od vitalnog značaja za Čelsi".

Vilkins je Benitezu pripisao krivicu i za povredu Ešlija Kola, koji je poslije petnaestak minuta igre u ponedjeljak istegao mišić zadnje lože i bio zamijenjen. Procjena je da će pauzirati petnaestak dana.

"Ešli je mašina, koju morate samo da držite podmazanom i radiće. Da je igrao u subotu, u ponedjeljak mu se to ne bi dogodilo".

Španski stručnjak na sve te optužbe je reagovao pitanjem: "Da li je i dalje prvi april?" i potom rekao:

"Fakultetski sam obrazovan trener, razgovarao sam o povredama sa raznim stručnjacima, ali ovakve komentare nikad nisam čuo. Najjači timovi u Engleskoj rotiraju ekipu iz meča u meč i pobjeđuju. I mi i Junajted smo napravili po sedam izmjena u odnosu na subotu, to je normalna stvar".

Njegov cilj je da sa Čelsijem osvoji jedan ili dva trofeja i završi Premijer ligu među prva tri. Mančester siti na drugom mjestu ima 62 boda, Totenhem 57, a Čelsi 55.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC