• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Gol, gol, asistencija - igrao se Dauda!

Majstorija Abiole Daude! U 13. glavom, pa u 49. minutu petom, a onda asistencija za Lazovića: Crvena zvezda - Hajduk 3:0.

  JSL: Gol, gol, asistencija - igrao se Dauda! Izvor: MONDO

Simultanka Abiole Daude.

U drugom meču u ulozi startera, novi centarfor Crvene zvezde nagovijestio je šta zna na terenu.

Gol glavom, pa majstorija petom, potom asistencija i prečka - sasvim dovoljno za epitet igrača utakmice, možda i igrača 21. kola Jelen Superlige.

U srijedu popodne, pred 6.712 navijača na "Marakani": Crvena zvezda - Hajduk Kula 3:0 (1:0). Strelci Dauda u 13. i 49, kao i Darko Lazović u 56. minutu.

Dauda je konkretnim učinkom ukrao šou Lazoviću, koji je poslije dugo vremena pokazao zbog čega se o njemu nekada pričalo u superlativima - "lomio" je 90 minuta ne baš najjači sastav Hajduka u ovom trenutku, jer je trener gostiju Milan Milanović iz sebi znanih razloga izostavio nekolicinu standardnih igrača koji su za vikend izborili remi sa Partizana u Kuli (1:1).

Sa nova tri boda od dolasa Rikarda Sa Pintua na klupu, Crvena zvezda će bar do četvrtka popodne imati šest bodova zaostatka za liderom, Partizanom, koji gostuje Slobodi u Užicu.

Pored Daudinih i Lazovićevih minijatura, kao i očigledne poštede za nekolicinu iskusnih u timu Hajduka, trebalo bi pomenuti prve nastupe ovog proljeća za zaboravljenog Srđana Mijailovića i "precrtanog" Nikolu Maksimovića. Obojica su ušla na teren u drugom poluvremenu, s tim što je Maksimoviću bilo teže utoliko što je od prilaska aut liniji, a potom i pri svakom kontaktu s loptom, morao da sluša zvižduke dijela navijača.

Prvi nastup u ovoj polusezoni zabilježio je i Natanijel Asamoa, koji je u finišu meča zamijenio Daudu. Njemu je to prvi nastup u zvaničnom meču od kada je jesenas saznao da boluje od upale srčanog mišića, odnosno miokarditisa. Prošle nedelje specijalisti su mu dali dozvolu da nastupi, a Sa Pintu dao mu je šansu u posljednjih 15 minuta, što se publici izuzetno dopalo.

I u drugoj utakmici Sa Pintua u Ljutice Bogdana na terenu nije bilo ni Ognjena Mudrinskog, ni Aleksandra Pantića, koji su kod bivšeg trenera Aleksandra Jankovića bili standardni i koji su između ostalog i dovedeni letos u finišu prelaznog roka na insistiranje Sa Pintuovog prethodnika. Drugi put zaredom Mudrinski, prvi strelac lige sa deset pogodaka, bio je na klupi, a Pantić na tribinama.

O izboru igrača za utakmicu u kojoj je njegov tim imao jednu pravu šansu, pri vođstvu Zvezde od 1:0, verovatno će morati da priča i Milanović, jer je izostavio i Danila Sekulića i Slobodana Lalića i Sašu Kiša i Dejana Rusmira, koji su bili na klupi, dok je Nina Pekarića i Nenada Adamovića ostavio na tribinama.

Tim sa trojicom tinejdžera korektno se branio u prvom poluvremenu, a kada je pokušao da napadne u drugom dijelu igre, bio je surovo kažnjen. Hajduku su donekle išli na ruku rezultati od srijede popodne, jer su Novi Pazar i BSK Borča odigrali neriješeno, Donji Srem je poražen od Rada, ali je Radnički iz Kragujevca pobedio i sada se prilično "zakuvala" borba za opstanak u kojoj će Kuljani dočekati Slobodu, pa putovati u Smederevo u naredna dva kola.

Crvena zvezda u narednom kolu ide Smederevcima u goste, a potom dočekuje Spartak, pa će "skoknuti" do Borče i odigrati meč sa BSK. Pre prvog pravog iskušenja, a to je gostovanje Jagodini 4. maja, ekipu Sa Pintua očekuje i duel sa Donjim Sremom u Beogradu.

U prošlom kolu, rezultatom 2:0, Crvena zvezda pobijedila je Radnički iz Kragujevca.

TOK UTAKMICE:

10 - Totalna ofanziva Crvene zvezde, sa Lazovićem na lijevom krilu, a Milunovićem na desnom, ali bez prave opasnosti po Braća. Čak i bez udarca. Ipak, jasno je kakvu ćemo utakmicu gledati.

13 - Iz prvog udarca na gol, gol! Zvezda vodi 1:0, debitantnski gol Daude... Koračanjem unazad, Nigerijac je na drugoj stativi uspio da zahvati loptu glavom između Varge i Cvetkovića, a sve poslije centaršuta Milijaša iz kornera i pogodi rašlje gola Braća. Sa Pintu je pogodak proslavio sa Stojadinovićem.

25 - Ponovo jedan miran dio utakmice, miran u smislu da Zvezda ima posjed, da se Hajduk brani i da nema tog "finog" pasa kada se crveno-bijeli približe kaznenom prostoru gostiju. Ali, upravo u takvom periodu igre je i Dauda iznenadio čuvare i Braća.

28 - Lijepa međusobna dodavanja između Milijaša i Lazovića koja upućuju na to da ekipa Zvezde djeluje dosta opuštenije i sigurnije u sebe.

29 - Milijaš "punom" sa 25 metara, lopta je išla u gol, ali je Brać pokazao da je jedan od najboljih golmana Superlige. Pored udarca Daude za 1:0, ovo je bio drugi pravi šut u gol domaćih fudbalera. Gosti za sada nisu ni prišli Bajkoviću.

37 - Bez šanse na "Marakani", samo žuti karton za Jevtovića zbog oštrog starta nad Kaduom. Da mu se igra, Dauda za sada uspeva da pokaže ulaganjem velike energije da dođe do lopte, ali se to uglavnom završava faulovima nad rivalima.

40 - Za skoro cijelo poluvrijeme, dva šuta u okvir gola (Hajduka) i 16 prekršaja. Četiri fale za prosjek od faula na svakih 120 sekundi igre.

45 - Ni sekund debitant na utakmicama Superlige, arbitar Vladimir Nedeljković nije produžio prvi dio igre: kiša, jalova inicijativa Zvezde, vođstvo iz kornera u 13. minutu, odsustvo napadačke ambicije gostiju, koji su izašli u kombinovanom sastavu. Šta nam donosi drugi dio igre?

DRUGO POLUVRIJEME:

46 - Bez izmjena na obje strane, počelo je drugo poluvrijeme. Kiša je stala, a na tribinama okupio se nešto veći broj gledalaca nego što je to bio slučaj u 17.30.

47 - Igralo se 100 sekundi i prvu šansu i to na utakmici imao je Hajduk! Veselinović je dobio loptu u prostor između štopera domaćih Mikića i Spajića, u trenutku kada se centarfor gostiju spremao da šutne, loptu mu je klizećim startom izbio Mikić, ali je lopta stigla pravo u posjed Čavrića. Ovaj je mogao ili morao da savlada istrčalog Bajkovića, ali dok je primio loptu i namjestio se, lob mu je ostao jedina opcija - nije to precizno uradio i ostalo je 0:0.

Sa Pintu upozorio je igrače Crvene zvezde prije utakmice da im je potrebna koncentracija svih 90 minuta, a ne 85.

49 - Poslije opasnosti pred Bajkovićem, majstorija pred nemoćnim Braćom! Dauda je postigao drugi gol na meču, ali kako. Mladenović je probio indolentnu odbranu gostiju po lijevom krilu, uputio centaršut na peterac, a Nigerijac sa "prve" stative poslao loptu u mrežu "štiklom" - potez kakav se rijetko viđa i sada već ubjedljivo vođstvo crveno-bijelih - 2:0!

Drugi gol Daude premotavaće se ovih dana.



56 - Dva gola i asistencija! Dauda pokazuje da ume i da uposli saigrače. Prihvatio je jednu "ničiju" loptu na 50 metara od gola Hajduka, povukao sprint i u pravo vreme uposlio Lazovića, koji se ka Braću stuštio sa levog krila i onda ga rutinski prebacio za 3:0!

59 - Prečka! Vešto je Dauda pokušao parabolom sa 25 metara da prebaci istrčalog Braća i uspelo mu je to, ali je lopta završila na prečki, pa se od leđa golmana gostiju otkotrljala u korner.

Već sada proglašavamo Daudu igračem utakmice.

61 - Loša reakcija i odbrane Crvene zvezde i sudijske trojke, koja je neopravdano dosudila ofsajd u gol šansi za Hajduk.

62 - Prvi nastup Srđana Mijailovića ovog proljeća! Zamijenio je Milijaša.

65 - Neugodan, jak sudar Sekulića i Spajića koji su uklizali na "ničiju" loptu. "Puklo" je do Autokomande, ali bez posljedica po zdravlje obojice, koji su nastavili nakon što im je ukazana pomoć.

66 - Ulazi Nikola Maksimović prvi put ovog proljeća, odnosno od utakmice sa Vojvodinom (0:3) prošle jeseni. Dio navijača mu zviždi. Isti trend nastavljen je i kasnije kada god bi Maksimović primio loptu.

70 - Brazilska akcija Lazovića i Kadua. Nakon što je čuvara poslao na travu, Lazović je proigrao Kadua koji je pokušao iz prve, spoljnom da savlada Braća, ali mu je golman Hajduka odbranio nedovoljno jak i precizan udarac. Djelovalo je previše ležerni, iako je 3:0.

78 - Veliki "kambek" Asamoe! Nakon što je u jednom trenutku bio otpisan od strane sportskog direktora Stojadinovića koji je rekao "teška situacija", Asamoa je u finišu utakmice dobio priliku da zaigra. Prošle nedelje dobio je i zvaničnu potvrdu da je miokarditis, odnosno upala srčanog mišića prošlost.

Sa Pintu je uveo Asamou umjesto igrača meča, Daude, koji je dobio ovacije na otvorenoj sceni, a one su potom nastavljene i kada je mladi napadač iz Gane utrčao na teren.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mikić, Spajić (od 66. Maksimović), Mladenović - Garido, Milijaš (od 61. Mijailović), Kadu - Lazović, Milunović, Dauda (od 78. Asamoa).

HAJDUK: Brać - Cvetković, Grozdić, Vuković, Crvnoglavac - Varga (od 52. Sekulić), Čavrić - Ekange (od 65. Rusmir), Jevtović, Tošić - L. Veselinović.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC