• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taribo Vest - misterija oko krštenice

Bivši čelnik Partizana Žarko Zečević otkrio pojedinosti o nigerijskom fudbaleru i njegovim godinama. Taribo Vest slagao za svoje godine i Rijeku.

  Taribo Vest - misterija oko krštenice  Izvor: MONDO

Detalji oko generacije Partizana koja je ušla u grupnu fazu Lige šampiona 2003. godine, prvog srpskog kluba kojem je to uspjelo, i dalje se prepričavaju.

Taribo Vest je bio jedna od zvijezda tog tima.

Nekadašnji generalni sekretar crno-bijelih Žarko Zečević u intervjuu za dodatak "Sportskog žurnala", otkrio je kako je svojevremeno angažovao Nigerijca Taribo Vesta, za koga i dan-danas niko pouzdano ne zna koliko godina ima!

U zimu 2002. godine Zečević je zajedno sa Igorom Duljajem otišao u Dubai, jer je igrač dobio poziv da nastupi za reprezentaciju svijeta. Zečević se vratio pun utisaka.

"Rekao sam Bjekoviću (tadašnjem sportskom direktoru): 'Nenade, au, kakav je Taribo igrač, daj da ga dovedemo. Bio je slobodan igrač. Mislim da je tada imao 40 godina, a prijavljivao je 28! Nama je, ipak, odradio neviđen posao. To je bio sjajan potez kluba", prisetio se Zečević.

Ova priča dospjela je i na stranice engleskog "Dejli mejla", koji je prenio izjavu Zečevića, doduše u mnogo dramatičnijem tonu.

U svakom slučaju, Vest je opdigrao maestralno pojedine utakmice u Ligi šampiona, pogotovo protiv Real Madrida ili u kvalifikacijama protiv Njukasla.

Isti list je citirao i hrvatske medije da je Taribo Vest svojevremeno slagao i čelnike Rijeke. Rekao im je da ima 32 godine, a imao je 44.

Vest je završio karijeru 2008. godine u svojoj 46. godini.

Na Vikipediji piše da Taribo Vest ima 39 godina.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC