• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pintu: Dobro je, hoću još ofanzivnije!

U prvoj 2:0, u drugoj 3:0. Trener Zvezde Rikardo Sa Pintu može da bude zadovoljan učinkom protiv Radničkog i Hajduka, ali želi još ofanzivniju igru.

  Sa Pintu: Dobro je, hoću još ofanzivnije!  Izvor: MONDO

U subotu: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 2:0.

U srijedu: Crvena zvezda - Hajduk Kula 3:0.

Trener crveno-bijelih Rikardo Sa Pintu nije imao mnogo šta da zamjeri igračima u prvih 180 zajedničkih minuta ove sezone, ali kaže da sve to može i mora još bolje.

"Čestitam igračima jer su za kratko vrijeme zabilježili dve pobjede. One su nam potrebne kako bismo gradili samopouzdanje, ali ako mene pitate, želim da igramo još ofanzivnije i radićemo na tome", rekao je Portugalac, koji je odbio da sve hvalospeve uputi ka igraču utakmice, Abioli Daudi (dva gola i asistencija).

"Ne živi samo Dauda za gol, cijeli tim živi za to. Danas je Dauda davao golove, sutra će možda opet on, možda će Mudrinski, Ožegović, Mihajlović, možda neko ko nije napadač".

Iako Mudrinskog, najboljeg strelca lige sa deset golova, nije koristio ni minut od kad je došao u Ljutice Bogdana, Sa Pintu tvrdi da...

"Ne zaboravljam ja na njega..."

Potom se nadovezao:

"On je dao mnogo golova".

Ekipa je poslije perioda sezone u kojem je igrala u grču, iz za sada nerazjašnjenih razloga, protiv Hajduka djelovala rasterećeno, čemu je doduše kumovao i gol Daude u 13. minutu.

"Igrači su počeli da vezuju nekoliko dobrih poteza, počeli su da shvataju šta želim, koje su moje ideje i, što je najvažnije, da ih primjenjuju na terenu. To se vidjelo u tranziciji... Imali su dobru selekciju poteza, a gol koji smo dali na početku utakmice dao nam je samopouzdanje. Mislim da smo zasluženo pobijedili".

Jedan dio igre iz drugog poluvremena posebno se svidio Sa Pintu.

"Ako pričamo o napadu, bilo je jako dobrih 25 minuta u drugom poluvremenu. Lopta je brzo mijenjala posjed, igrači je nisu previše 'dirali', a ja najviše volim kada je to samo jednom", nagovijestio je Sa Pintu na čemu će insistirati u narednom periodu.

"Igrači moraju da osjete kada je protivnik u padu i da tada pritisnu svom snagom. Stalno im o tome pričam. Želim da napadamo konstantno, ali jako je bitno da se osjeti kada je pravi trenutak za to. Jer, dogodiće se da ćemo i sami biti u padu i tada je važno da prepoznamo trenutak da 'stanemo' na loptu.

Portugalac je u drugom poluvremenu ubacio u igru Nikolu Maksimovića, koji je zaigrao prvi put od utakmice sa Vojvodinom (0:3) u finišu jesenjeg dijela prvenstva, što se nije dopalo dijelu navijača. Oni su mu zviždali pri svakom kontaktu s loptom...

"Ja sam odmah rekao da računam na svakog igrača i da su svi isti za mene. Daću priliku svima. Danas je bila šansa da on zaigra i pružio sam mu je", hladnokrvno je odgovorio Sa Pintu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC