• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Palasio prebolio Juventus

Golovima Rodriga Palasija, "nerazuri" su uspjeli da prebole poraz od Juventusa na "Meaci" i uzmu tri boda na gostovanju Sampdoriji - 0:2.

  SERIJA A: Palasio prebolio Juventus  Izvor: MONDO

Ova utakmica trebalo je da bude odigrana 17. marta, ali kiša nije dozvolila. Ipak, Rodrigo Palasio nije se "ohladio" ni do 3. aprila.

Ono što je radio u dresu Đenove, najvećeg rivala Sampdorije, nastavio je i u dresu Intera.

Uz dva gola Argentinca sa iritantnom frizurom, Inter je pobijedio Sampdoriju u Đenovi rezultatom 2:0 i tako donekle prebolio poraz od Juventusa na svom terenu prošlog vikenda u kultnom "Derbiju Italije" (1:2).

Sa nova tri boda Inter se izjednačio sa Lacijom na petom mjestu tabele Serije A, koja je kompletirala 29. kolo.

Palasio je 11. gol u sezoni postigao u 43. a 12. u trećem minutu nadoknade vremena. Njemu postizanje golova na "Marasiju" ne predstavlja nepoznanicu, jer je od 2009. do 2012. u dresu Đenove, u koju je došao iz Boke Juniors, postigao 35 pogodaka u Seriji A.

Prvi gol Palasio je dao kada su svi očekivali da će biti 0:0 na poluvremenu. Centaršut Alvara Pereire sa lijeve strane, Argentinac je glavom sproveo u mrežu između dvojice čuvara i pored nemoćnog golmana Sampa Serhija Romera.

Oba tima mogla su da postignu gol i pre nadoknade vremena, istakli su se Romero i njegov rival na drugoj strani Samir Handanović, a kad niko drugi nije umio, umio je Palasio.

Nakon što je Fredi Guarin propustio veliku šansu na pas Palasija, asistent je postao dvostruki strelac - predriblao je trojicu igrača i prevario Romera za jedan od najljepših golova u sezoni - 0:2 i kraj.

Bio je ovo bolan kraj serije Sampdorije od četiri pobjede kod kuće, uz gol razliku 12:1.

Naš reprezentativac iz redova tima iz Đenove Nenad Krstičić igrao je do 86. minuta, dok je Zdravko Kuzmanović zamijenio Antonija Kasana u 67. minuzu. Dejan Stanković nije bio u takmičarskoj postavi.

TABELA: Juventus 68, Napoli 59, Milan 57, Fiorentina 51, Inter 50, Lacio 50, Roma 47, Katanija 45, Udineze 42, Parma 38, Kaljari 38, Sampdorija 36, Bolonja 36, Kjevo 35, Torino 35, Atalanta 34, Đenova 27, Sijena 26, Palermo 24, Peskara 21.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC