• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momak sa Holandskih Antila želi među "orliće"

Rišairo Živković, mladi fudbaler Groningena, želi srpski pasoš kako bi zaigrao za reprezentaciju zemlje iz koje potiče njegova majka.

 Momak sa Holandskih Antila želi među "orliće" Izvor: MONDO

Rišairo Živković, 16-godišnji igrač Groningena, stupio je u kontakt sa čelnicima srpskog fudbalskog saveza zbog želje da nastupa za reprezentaciju zemlje odakle je porijeklom njegova majka.

Telntovani momak je treći najmlađi debitant u istoriji Groningena. Njegova majka rođena je u Holandiji, ali je porijeklom iz Pirota, i on je nosi njeno prezime. Otac, koji je napustio porodicu kada je Rišairo bio mali, rođen je na Antilima.

"Razgovaramo sa Rišairom i pomažemo mu da dobije srpsko državljanstvo. Procedura još traje, ali kada bude dobio pasoš naše zemlje, moći će da nastupa za 'orliće'. Direktor mlađih selekcija i ja smo ga gledali na mečevima i treninzima Groningena, a da je talentovan potvrđuje i podatak da je bio na širem spisku kadetske reprezentacije Holandije", izjavio je za "Žurnal" Mitar Mrkela, pomoćnik direktora mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

On je dodao da je Živković želio da igra za kadete Srbije na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, ali kako srpski tim nije izborio plasman na to takmičenje sada postoji mogućnost da debituje u godinu dana starijoj generaciji. Selektor mlađe omladinske reprezentacije, u kojoj bi Rišairo mogao da igra, je Veljko Paunović.

Živković je debitovao za Groningen početkom decembra prošle godine na meču holandskog šampionata protiv Erakles Almela, tri mjeseca pošto je napunio 16 godina.

(MONDO, foto: Youtube screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC