• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto je Veron religija u Argentini...

Huan Veron, jedan od 125 najboljih živih igrača po FIFA, sportski je direktor Estudijantesa, običan čovjek, komšija, koji hoće da pomogne u nevolji.

 Evo zašto je Veron religija u Argentini... Izvor: MONDO

Huan Sebastijan Veron bio je hodajuće fudbalsko božanstvo u Argentini, naročito u rodnoj La Plati, gdje je počeo i završio sjajnu karijeru igrajući za Estudijantes.

Danas je sportski direktor tog kluba, kojem je u periodu od 2006. do 2012. donio dvije titule prvaka Argentine i jedan Kopa Libertadores, naslov prvaka Južne Amerike. I ne samo to. Danas je komšija, prijatelj, normalan čovjek, koji je spreman da pomogne "običnim" ljudima.

Tome svjedoči i ova fotografija, poslije koje nikome nije nejasno zbog čega je Veron, "La Brujita", "Mala vještica", religija u La Plati.

Nadimak "La Brujita" dobio je od oca, Huana Ramona, takođe bivšeg fudbalera Estudijantesa, kojeg su zvali "La Bruja", odnosno "Vještica".

Veron je rođen 9. marta 1975. godine u La Plati, počeo karijeru u Estudijantesu 1993. iz kojeg je 1995. otišao u najpopularniji argentinski klub Boku Juniors. Poslije samo jedne sezone na "Bombonjeri", Veron je otišao u Italiju gdje je stekao punu afirmaciju igrajući za Sampdoriju, Parmu i Lacio.

Laciju je donio titulu prvaka u sjajnoj generaciji sa Pavelom Nedvedom, Sinišom Mihajlovićem, Fernandom Koutom, Alesandrom Nestom, Dinom Bađom, Karelom Poborskim, Dijegom Simeoneom, Dejanom Stankovićem, Atilijom Lombardom, Ivanom De La Penjom, Klaudijom Lopezom, Marselom Salasom, Ernanom Krespom i Fabricijom Ravanelijem.

Potom se oprobao i to ne baš uspješno u Premijer ligi, prvo u Mančester junajtedu, pa Čelsiju, poslije čega je uslijedio povratak u Italiju i nova titula prvaka, ovog puta sa Interom. Poslije sezone na "Meaci" vratio se u Estudijantes i od tog kluba već u prvoj sezoni napravio šampiona u konkurenciji sa trofejnijima i bogatijima, poput Boke, River Plate, Independijentea, Rasinga, San Lorenca, pa i Veleza.

U karijeri na klupskom nivou odigrao je 630 utakmica i postigao 78 golova, dok je za reprezentaciju Argentine nastupio 73 puta i postigao devet pogodaka.

Video

(N. J. - MONDO, foto: Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC