• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan vraća Zvezdu u igru!

Na "Begluku" 0:0. Drugi remi Partizana i ponovo aktivna razlika za Crvenu zvezdu od sedam bodova. Šanse za pobjedu imali i Sloboda i Partizan...

 Partizan vraća Zvezdu u igru!  Izvor: MONDO

Prvi put u šampionatu prvak je vezao dvije utakmice bez pobjede. Tačnije, vezao je dva remija.

Epilog?

Ponovo imamo koliko-toliko otvorenu borbu za titulu prvaka Srbije, jer je Partizan osvajanjem dva boda u četiri dana protiv Hajduka u Kuli (1:0) i ovog četvrtka popodne protiv Slobode u Užicu (0:0) vratio Crvenu zvezdu u igru.

U subotu ujutru bodovna razlika bila je 11, a sada samo sedam. Za vikend, crno-bijeli dočekuju Vojvodinu, dok crveno-bijeli gostuju Smederevu. Ekipi Vladimira Vermezovića biće neophodna pobjeda protiv rivala iz Novog Sada ukoliko ne želi da od gotovog napravi veresiju.

Pred više od 10.000 navijača na "Begluku", u posljednjoj utakmici i ujedno derbiju 21. kola Jelen Superlige, Užičani su treći put u posljednja četiri meča ostali neporaženi u duelu sa šampionom: Sloboda Point - Partizan 0:0.

Na kraju "iks", a mogao je da bude troznak, uz podatak da je Sloboda zadržala nepobjedivost na svom stadionu. Ova serija traje od 14. marta prošle godine, kada su se u Užicu radovali fudbaleri Rada.

Gosti su imali više od igre, nekoliko odličnih prilika za gol i u prvom i u drugom dijelu utakmice, ali najbolju šansu na meču propustio je Aleksandar Pejović koji je predrbilao dvojicu igrača Partizana, prošao pored štopera Ivana Ivanova kao da ovaj ne postoji i...

...kada je trebalo "samo" da prevari Vladimira Stojkovića, uspio je ono što je bilo teže - da pogodi reprezentativnog golmana u butinu. Sve to dogodilo se u 73. minutu, kada je Vermezović držao trojicu napadača na terenu i poslije čega je jednog, Marka Šćepovića, povukao iz igre i konačno dao šansu mladom vezisti Nikoli Ninkoviću.

I poslije Pejovićeve šanse za gol, Sloboda je mogla ili morala do pogotka. Pomalo i nerezonski, jer ni sedam bodova razlike nije smak svijeta, crno-bijeli krenuli su "grlom u jagode" u finišu meča i ostavili mladog Miloša Ostojića samog na svojoj polovini. Stojan Pilipović povukao je kontru "3 na 1", mogao je da bira da li će da proigra Predraga Ranđelovića ili Tijaga Galvaa, ali je dao sebi takav "for" da je Ostojić ležerno, nonšalantno stigao do lopte i otklonio veliku neprijatnost za svog golmana i šire.

Bile su to dvije akcije koje je trener sa najdužim stažom u Superligi, Ljubiša Stamenković "Piskavac" priželjkivao cijele nedelje, ali su olako propuštene. Pejović i Pilipović greškama su u igrača utakmice promovisali svog golmana Dejana Rankovića, koji je svih 90 minuta sigurnim intervencijama krotio sve ono što su crno-bijeli pokušavali, a da je išlo u okvir gola.

Užičani su propustili dvije velike prilike, a Beograđani mnogo više od toga. Najbolje su imali Aleksandar Mitrović (oči u oči s Rankovićem, mlak šut i odbrana golmana), Šćepović (dupli pas s Mitrovićem i šut pored gola u trenutku kada je Ranković već "legao" na travu), a prije svega toga Darko Brašanac (šut u Rankovića sa šest metara poslije divne akcije Mitrovića i Šćepovića).

Ovo je samo esencija inicijative Partizana koja je trajala od prvog do 75. minuta i koja je popustila u finišu utakmice, malo i zbog umora, a malo i zbog bojazni da će borbeni protivnik dočekati šansu iz kontre i kao prošle sezone doći do pobjede u nadoknadi vremena.

Atmosfera na "Begluku", po sunčanom i vremenu lijepo za igru, bila je za prepričavanje, a kuriozitet predstavlja podatak da su dva tima imala podršku četiri odvojene navijačke grupe, jer su i domaći "Fridom Fajtersi" i gostujući "Grobari" podijeljeni na frakcije koje su ogranima reda bile odvojene na tribinama lijepog zdanja pod Zlatiborom.

Treneri Stamenković i Vermezović imali su gotovo najjače sastave na raspolaganju, nije bilo suspendovanih igrača, a u oba tabora povrijeđen je samo Lazar Marković, koji ni u šestoj utakmici crno-beijlih ove sezone nije u konkurenciji za sastav.

Ukupan skor između Užičana i Beograđana u elitnom rangu takmičenja sada iznosi 1-2-5 (6:23), dok je na "Begluku" odnos snaga 1-1-2 (4:8).

Prošle sezone, Sloboda je kao domaćin pobijedila crno-bijele rezultatom 2:1, a pobjedonosni gol postigao je Slavko Marić iz slobodnog udarca u trećem minutu nadoknade. Partizan je poveo preko Nikole Aksentijevića (30), a izjednačenje donio je sadašnji napadač Crvene zvezde Filip Kasalica (37).

Utakmicu je izvanredno vodio Vlado Glođović.

SLOBODA: Ranković - Vasilić, Bajić, Lovrić, Gojković - Pilipović, Pejović, Knežević, Purić (od 87. Memedović) - Tijago (od 90. Jovanović) - Ranđelović (od 90. Davronov).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Ostojić, Ivanov, Stanković - Smiljanić, Ilić (od 64. Kojić), Brašanac, Luka (od 69. Eliomar) - Šćepović (od 77. Ninković), Mitrović.

REZULTATI 21. KOLA:

Sloboda Point - Partizan 0:0

U sredu:

Rad - Donji Srem 2:0 (1:0)
/Đurđević 21', Ćirković 86'/

Novi Pazar - BSK 1:1 (0:1)
/Radunović 77'ag - Ademović 30'/

Javor - Jagodina 0:1 (0:0)
/Stojanović 88'/

Radnički Kragujevac - Smederevo 2:0 (0:0)
/Beljić 57', Milošković 83'/

Vojvodina - OFK Beograd 0:1 (0:0)
/Grbić 55'/

Radnički Niš - Spartak 2:0 (0:0)
/Pejčić 56', A. Jovanović 71'/

Crvena zvezda - Hajduk 3:0
/Dauda 13', 49', Lazović 55'/

TABELA: Partizan 51, Crvena zvezda 44, Vojvodina 41, Jagodina 36, Rad 31, Radnički Niš 30, Sloboda 30, OFK Beograd 28, Javor 27, Spartak 27, Novi Pazar 23, BSK 22, Hajduk 20, Donji Srem 20, Radnički KG 19, Smederevo 9.

(N. J. - MONDO - foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikolina Grubljesic

Steta sto je nerjeseno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC