• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Osvojićemo i Borču

Nišlije žele da produže seriju od pet pobjeda u srpskom prvenstvu, čime bi ova generacija postala klupski rekorder.

 RADNIČKI: Osvojićemo i Borču  Izvor: MONDO

Radnički iz Niša od četvrtka je najuspješniji superligaš u proljećnom dijelu sezone - Partizan je remijem u Užicu sveden na 14 osvojenih bodova iz šest kola, dok ih Radnički ima 16.

Novi Pazar odolio je na Čairu na startu polusezone (0:0), nakon čega su puleni Saše Mrkića redom pobjeđivali Hajduk, Radnički 1923, Crvenu zvezdu, Smederevo i Spartak.

Tokom čitave serije primili su samo jedan gol i to od Zvezde, pri vođstvu od 2:0, što im daje gotovo neograničeno samopouzdanje uoči subotnjeg gostovanja ekipi BSK-a.

"Čeka nas novi izazov, treća utakmica za sedam dana. BSK je jak protivnik i organizovan klub, protiv kog nam neće biti lako. Ipak, naš cilj je da nastavimo niz dobrih rezultata i igara, jer Niš zaslužuje da jak Radnički", rekao je Mrkić, a prenose "Južne vesti".

BSK takođe bilježi solidne rezultate u posljednje vrijeme. Bez poraza je u posljednja četiri kola, ali je i dalje kandidat za ispadanje, pa Nišlije mogu da očekuju maksimalno motivisanog rivala.

Ipak, želja da se ostavi za leđima slavna generacija iz 1982, koja je takođe nanizala pet pobjeda u prvenstvu tadašnje SFR Jugoslavije, čini motiv igrača Radničkog možda i većim od motiva domaće ekipe.

"Inspiriše nas prilika da ispišemo istoriju velikog kluba kao što je Radnički. Ne bi trebalo da nas brinu partije koje pruža BSK, očekujem da nastavimo niz pobjeda", poručio je iskusni defanzivac Ivan Dragićević.

Radnički je jesenas na Čairu trijumfovao rezultatom 4:1, a "Južne vesti" javljaju da se nijedan od četvorice strijelaca sa te utakmice neće u subotu naći u startnih 11! Ranđelović je otišao iz kluba, Strahinja Petrović i Saša Stojanović su povrijeđeni, dok bi Milan Jovanović trebalo da počne meč sa klupe.

Mrkićevi aduti biće Škuletić, Ljubinković, Aleksandar Jovanović, Pejčić, Kolarević... Momci koji su za šest kola podigli Radnički sa dvanaestog na sedmo mjesto i ako ovako nastave, možda mogu da se nadaju i izlasku na evroscenu.

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC