• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović za MONDO: Borićemo se, bez osvrtanja

Poslije dva uzastopna remija Partizana u Superligi, as Crvene zvezde žali što učinak ekipe ovog proljeća nije bio stoprocentan.

 Lazović za MONDO: Borićemo se, bez osvrtanja Izvor: MONDO

Abiola Dauda.

On je pokupio naslove u srijedu uveče i četvrtak ujutru zbog dva lijepa gola i asistencije u pobjedi fudbalera Crvene zvezde nad Hajdukom iz Kule (3:0) u vanrednom, 21. kolu Jelen Superlige.

Samo zbog toga, možda i nezasluženo, u drugom planu ostao je Darko Lazović.

Zvezdin brzonogi dribler odigrao i konkretno (postigao gol) i lijepo za oko. Podsjetio je navijače na ono što može, ali odbio u razgovoru za MONDO da hvali sebe i, za razliku od trenutka kada je igrao ispod očekivanja i kada nije imao nikakav problem da bude samokritičan.

"Jeste, odigrao sam dobru utakmicu, ali ne volim to da doživljavam kao lični uspjeh. Istina je samo ta da smo Dauda i ja iskočili u trenutku kada je cijela ekipa odigrala dobro, opušteno, nadahnuto... Ko zna kako bi sve to izgledalo da, kao i nekoliko puta ovog proljeća, nismo bili na svom nivou", skromno je Lazović odgovorio na pohvale za nastup.

"Mogu samo da pohvalim cijelu ekipu, jer smo u srijedu odigrali možda i najbolju utakmicu ovog proljeća. Tome nam je pomogao rani gol u prvom poluvremenu, poslije čega je sve bilo lakše. Djelovali smo dosta sigurnije s loptom i, što je možda i najvažnije, drugi put zaredom dobili utakmicu bez primljenog gola. To nam je svima podiglo samopouzdanje, jer kao da osjećamo da se vraćamo u formu koju smo u jednom trenutku negde izgubili", dodao je.

Da li je Dauda za nastup zaslužio pohvale?

"Sigurno! I čestitam mu, dobar je igrač definitivno. Ali, moram da kažem da pored njega imamo još mnogo dobrih rješenja u napadu. Dok je bio standardan, Mudri je bio prvi strijelac lige, sada je na drugom mjestu, dao je deset golova, a ne treba zaboraviti ni dva mlada napadača koja imamo, Ožega i Mihu. Od njih mnogo očekujem u budućnosti i tvrdim da će Zvezda s njima imati uspjeha", sjetio se Lazović i igrača koji su trenutno u drugom planu: Ognjena Mudrinskog, Ognjena Ožegovića i Stefana Mihajlovića.

Sa strane gledano, djelovali ste znatno opuštenije na terenu. Kako to objašnjavaš? U kojoj mjeri vam je novi trener Rikardo Sa Pintu u tome pomogao?

"Nisam siguran da je samo do promjene trenera, jer nam je i Sale (Aleksandar Janković prim. aut) o tome pričao, da bi trebalo da budemo opušteni, da vjerujemo u sebe i da će onda sve doći na svoje. Iz ovog ugla mi se čini da je Sale više vjerovao u ekipu od nas samih. Nisam siguran šta je razlog, ali novi trener uspio je da napravi pomak u tom smislu i iskreno vjerujem da možemo mnogo bolje, već u narednoj utakmici, u Smederevu".

Da li ti je iz ove perspektive žao što je taj pomak došao tek kada je Partizan stekao 11 bodova prednosti i kad ste u prva četiri kola ovog proljeća ispustili četiri boda? Igrom slučaja, sada ste na sedam bodova zaostatka, ali hipotetički šampionska trka uoči 22. kola mogla je da bude znatno neizvjesnija...

"Potpuno si u pravu. Nama je najviše žao što u ovom trenutku nemamo manju razliku za Partizanom, naročito kad smo vidjeli da su vezali dva remija. Ali, šta da radimo? Nećemo se osvrtati, ima još mnogo da se igra i daćemo sve od sebe da ostvarimo svaku pobjedu do kraja šampionata, pa ćemo vidjeti... Iz ovog ugla ne djeluje da imamo mnogo šansi da ih stignemo, ali ko zna. Dok ima i teoretskih izgleda, borićemo se", poručio je Lazović i nadovezao se:

"Uostalom, kada igraš za Crvenu zvezdu potpuno je nebitno kakve su ti šanse uoči naredne utakmice - moraš da ideš na pobjedu".

Ukoliko se ispostavi nemogućim lov na titulu poslije "minus 11", da li bi nova uzastopna pobjeda u "vječitom derbiju" bar malo popravila stvari i raspoloženje u klubu i među igračima?

"Titula ne može da se poredi ni sa čim i sigurno nećemo razmišljati već sada u stilu - hajde bar da dobijemo derbi... I sa i bez pobjede u derbiju ostao bi veliki žal ako bismo ostali bez titule. A i rano je da mislimo na derbi. Kada dođe vrijeme za to, sigurno da ćemo imati puno samopouzdanja jer smo dobili četiri u nizu. Najviše bih volio da do tada zaređamo pobjede i dodatno smanjimo razliku, pa da igramo i za titulu i za derbi. Zato je najbolje da sada razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici".

Jedno pitanje Lazoviću nije bilo potrebno postaviti, odgovor je izašao spontano iz mladog fudbalera...

"Ja bih samo htio na kraju da se zahvalim navijačima. Njih mi je najviše žao i često se loše osjećam kada vidim kakvu nam podršku pružaju, a znam da im je teško. Pet godina nismo osvojili titulu, zaostajemo 11 bodova za Partizanom i njih dođe 15, 20 hiljada. To nema niko i to nas sve obavezuje da nastavimo da se borimo, pa šta bude... Ali biće mi jako žao ako se dogodi da na kraju ni oni, ni mi, ne proslavimo titulu", zaključio je Lazović.

Čačanin rođen 15. decembra 1990. godine ove sezone odigrao je 19 utakmica, postigao tri gola i zabilježio pet asistencija u crveno-bijelom dresu. U prošloj je na 27 mečeva stigao do sedam golova i šest asistencija. Ukupno, a u Zvezdi je od 2009. godine, na 92 utakmice zabilježio je 16 golova i 22 asistencije.

Ukoliko bude igrao svaku utakmicu do kraja Superlige, u pretposljednjem kolu zabilježio bi jubilarni 100. nastup. Da li će na broju 100 ili 101 ostati, biće poznato u ljetnjem prelaznom roku.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC