• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Član sudijske komisije: Partizan oštećen

Đorđe Žutić potvrdio da je Partizan oštećen u Nišu. Trener Partizana Vuk Rašović nije želeo da govori o spornim situacijama.

 Član sudijske komisije: Partizan oštećen Izvor: MONDO

Cijela fudbalska Srbija digla se na noge poslije utakmice 1. kola novog prvenstva Partizan - Novi Pazar, zbog spornih sudijskih odluka, koje su išle na štetu gostiju, a u korist domaćina, koji je na kraju pobijedio 4:3.

Pojedini superligaški klubovi su izrazili protest zbog opštih dešavanja u srpskom fudbalu, počevši mečeve 2. kola sa pet minuta zakašnjenja, a perjanica u tom protestu je Crvena zvezda koja je "štancovala" saopštenja protiv predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Epilog (za sada) je da je glavni sudija utakmice Partizan - Novi Pazar Vladimir Nedeljković dobio šest mečeva zabrane arbitraže, a uz to je poslat u niži rang takmičenja.

Partizan je u 2. kolu gostovao Radničkom u Nišu, a i u tom meču je bilo spornih momenata. Na štetu crno-bijelih. Saopštenja su, ovog puta, izostala.

Glavni sudija meča Vlado Glođović iz Vrbasa jeste pred kraj meča (u 88. minutu) isključio Živkovića, ali je propustio da igrači Radničkog mnogo ranije, tačnije pola sata ranije pokaže žuti karton zbog pogibeljnog starta nad Aleksandrom Mitrovićem, koji je, možda, odigrao posljednju u utakmicu u srpskom šampionatu, jer je potpisao za Anderleht. Pogledajte

U 43. minutu Živković je igrao rukom ispred šesnaesterca Radničkog, što sudija Glođović nije sankcinisao. Igrač Radničkog je tako prekinuo potencijalno opasnu šansu za Partizan. Pogledajte

Član Sudijske komisije Đorđe Žutić je u studiju Arene sport ponovo komentarisao sporne situacije i konstatovao da je arbitar Glođović pogriješio u obje navedene situacije.

Najprije, nije sankcinisao igranje rukom Živkovića, a mogao je da mu da i žuti karton, a pogotovo što to nije učinio kada je odnio Mitrovića u aut.


U Partizanu ne žele da komentarišu suđenje i time da se bave, svjesni prije svega da je tim podbacio.

Trener Vuk Rašović kaže ovo:

"Trebalo bi pogledati i sporne situacije, evidentno su postojale. Takve stvari se dešavaju, sad su bile na našu štetu, a ljudima iz kluba prepuštam da se time pozabave''.

A sportski direktor Albert Nađ, upitan da prokomentariše suđenje, odgovara: "Ne bih da ga komentarišem, pošto nisam komentarisao ni poslije Novog Pazara".

Partizan je u protokolu utakmice, dakle na zvaničnom mjestu, upisao primjedbe koje je imao.

U ekipi Radničkog u sastavu je bilo i Branka Pauljevića, desnog beka kojeg je Partizan pozajmio Nišlijama za ovu sezonu. Trener Radničkog Dragoljub Bekvalac je poslije meča izjavio da ga niko nije obavijestio da Pauljević ne može da igra.

Evo šta o tome kaže Albert Nađ:

"Gospodin Bekvalac je to znao, pošto smo potpisali sporazum o pozajmici i ovjerili ga u FSS u kojem jasno stoji da Pauljević ne treba da bude u sastavu protiv matičnog kluba, kao i druga dvojica pozajmljenih – Knežević (Radnički 1923) i Aškovski (Donji Srem). Suština toga je da se zaštite Partizan, klub kojem pozajmljujemo igrača, a najviše sam igrač, jer ne daj Bože da je Pauljević sinoć negdje pogriješio i mi dali gol, mogu misliti kako bi javnost reagovala...".

Naravno, sve ovo ne umanjuje vrlo loš utisak ekipe Vuka Rašovića, niti može da bude alibi za još jednu slabu partiju.

(P. Vujić - MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC