• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Banda izvrtao činjenice u izvještaju!

Mnogo bure u javnosti podigao je izvještaj Izeta Bande, delegata derbija četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara.

 BORAC: Banda izvrtao činjenice u izvještaju! Izvor: MONDO

Crveno-plavi su zasluženo na Gradskom stadionu pobijedili aktuelnog prvaka rezultatom 2:1, ali je delegat Banda bacio mrlju na pobjedu izabranika Dragana Jovića.

Iako su svi ljubitelji fudbala mogli da gledaju meč u direktnom prenosu, a gosti iz Sarajeva su čestitali trijumf, ipak je Banda u izvještaju "debelo ocrnio" domaćina.

"Organizacija utakmice slaba, iako je domaćin obezbijedio sve službe prema propozicijama takmičenja. Od 76. minuta sakupljači lopti vršili su opstrukciju nedozvoljavajući da se lopta dostavi igračima kako bi je ubacili u igru.Takođe u 90+2 minutu sa zapadne tribine ubačena je lopta u teren za igru, gdje su nastojali da vrše opstrukciju igre. Sportske legitimacije obje ekipe pregledane, utvrđen identitet i nisu uočene nepravilnosti. Prijavljeno osoblje posjeduje licence Saveza. Gledalaca oko 4000 od toga 150 gostujućih.

Domaća publika se nekorektno i nesportski ponašala i to u 18, 42, 45+1,65 minutu kada su vrijeđali gostujuće igrače 'zašto bježite pičke balijske' , 'zašto ćutite pičke balijske' , 'lopovi', istakli su takođe transparent 'možeš da laješ, možeš da režiš, pičke balijske'. Domaća publika ubacila je u 21. minutu jednu petardu na atletsku stazu, u 31. minutu pet baklji je upaljeno na tribini istok, ali nije ubačena u teren za igru, u 39. minutu osam baklji zapaljeno od toga dvije su ubačene na atletsku stazu a šest je ostalo na istočnoj tribini, u 49. minutu zapaljeno je 12 baklji od kojih je pet ubačeno na atletsku stazu.

Izmjene ispravno izvršene pogoci postignuti na regularan način, opomene i isključenje domaćeg igrača ispravno. Sudija opravdano nadoknadio vrijeme prvog dijela za minut, i drugog za četiri minuta zbog povreda igrača i izmjena. Suđenje dobro. Detaljnije obrazloženje u izvještaju delegata",
navodi se u Bandinom izvještaju.



Zbog svega se zvaničnim saopštenjem oglasio i Fudbalski klub Borac, koji vam prenosimo u cjelosti.

"Poštovani,

Želimo Vas obavijestiti da nas je iznenadio izvještaj gospodina Izeta Bande, delegata utakmice Borac - Željezničar. Kako organizacija utakmice može biti slaba ako je domaćin obezbijedio sve potrebne uslove za njeno odigravanje? Fudbaleri Željezničara su prijateljski dočekani dan ranije, omogućeno im je da nesmetano treniraju u zakazanom terminu, obezbjeđenje je bilo pojačano, gostujući navijači su sprovedeni na liniji razgraničenja i na vrijeme su ušli na utakmicu (za razliku od većine mečeva u BH Telekom Premijer ligi BiH gdje pojedine navijačke grupe i ne prisustvuju utakmicama svojih klubova ili uđu na stadion u 20. minutu meča). Domaćin je osigurao dovoljan broj sakupljača lopti, vatrogasno vozilo, posebna kola hitne pomoći za navijače, što je istaknuto na brifingu uoči početka utakmice. Oficijelni spiker je na poluvremenu upozorio domaće navijače na fer i sportsko navijanje, tako da u drugom poluvremenu nije bilo pogrdnih skandiranja. Ne znamo šta je gospodina Bandu navelo da kaže kako je bilo opstrukcije igre, kada je jedan od dječaka koji sakupljaju lopte u 92. minutu prešao ogradu da dohvati loptu i istu vratio u igru, ako je bilo blizu 6.000 gledalaca zašto u izvještaju delegata piše 4.000? Delegat je očito zaboravio na obavezu da naglasi da li je i na koji način rukovodstvo Željezničara dočekano i ispraćeno sa Gradskog stadiona, a sportski prijatelji iz Sarajeva su istakli da je gostoprimstvo bilo na vrhunskom nivou! O kakvom transparentu govori gospodin Banda, kada se na snimku BHT-a i mnogim portalima može vidjeti da tekst koji je on naveo ( „možeš da laješ, možeš da režiš, pičke balijske“ ) nigdje nije bio okačen. Čemu izvrtanje činjenica i kome treba da baca mrlju na jedan vrhunski spektakl!?",
navodi se u saopštenju banjalučkog kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC