• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS Zajednici superligaša: Stop anarhiji!

Fudbalski savez Srbije oštro o kašnjenju pojedinih mečeva JSL: "Primjenite propise, kaznite nedisciplinovane!". Karadžić se u utorak obraća javnosti.

 FSS Zajednici superligaša: Stop anarhiji! Izvor: MONDO

Početak novog fudbalskog prvenstva Srbije nije obilježio dobar fudbal, niti se priča o lijepim golovima, već o protestima grupe klubova koji su se pobunili zbog navodne samovolje predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i cjelokupne fudbalske organizacije.

Perjanica tog protesta je Crvena zvezda, koja je i inicirala kašnjenje početka svog meča sa Jagodinom proteklog vikenda, a slijedili su je još neki klubovi, tačnije pola Superlige.

Predstavnici pojedinih klubova koji su se priključili protestu, odnosno kapiteni su dobili žute kartone prije početka utakmica zbog samovoljnog kašnjenja, drugi, pak, nisu.

Tim povodom Fudbalski savez Srbije u ponedjeljak je objavio saopštenje u kojem je naložio Zajednici superligaša koja upravlja takmičenjem da stane na put ovakvim pojavama i da, poštujući propise zaustavi anarhiju i kazni nedisciplinovane.

"Odlaganjem vremena početka utakmica od strane pojedinih klubova, ozbiljno je narušen integritet takmičenja i otvorena mogućnost da ubuduće, pogrešnim tumačenjem člana 47. Pravilnika o takmičenju FSS (na koji se mnogi ovih dana pozivaju), dođe do potpune anarhije u pogledu vremena početka utakmica. Vrijeme početka utakmica određuje organ koji rukovodi takmičenjem (član 19. Pravilnika o takmičenju FSS) i to sa mnogih aspekata vezanih za samu fudbalsku igru, mora apsolutno da se poštuje (sportska priprema-zagrijavanje igrača, protokol pred utakmicu, poštovanje ugovora u vezi TV prava i dr.). Napominjemo, da se na utakmicama u organizaciji UEFA ovakvi incidenti prijavljuju kroz delegatske izvještaje i da su predmet oštrih disciplinskih sankcija nadležnih organa UEFA", piše u saopštenju FSS.

Srpska fudbalska organizacija zatražila je od Zajednice superligaša energičnu i hitnu reakciju, kako bi se utakmice u najelitnijem takmičenju odigravale u predviđenim vremenima i čime bi se sačuvao integritet čitavog takmičenja.

"Očekuje se i iniciranje disciplinskih postupaka prema klubovima koji su učinili navedene prekršaje, a kako bi se zaštitila većina klubova koja je poštovala propise", dodaje se u saopštenju.

FSS nema ništa protiv iskazivanja mišljenja i stavova svih članova fudbalske roganizacije, ali u okviru sistema, principa i pravila koji su utvrđeni u najvišem pravnom aktu naše organizacije - Statutu FS Srbije.

"Događajima koji su registrovani u 2. kolu prvenstva Superlige, apsolutno nema mjesta u sistemu fudbalskog sporta, kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj sceni", poručuje FSS.

U saopštenju se dodaje i da se predsjednik FSS Tomislav Karadžić vraća sa odmora i da će se u utorak obratiti javnosti i saopštiti stav u vezi sa svim problemima i akterima koji trenutno, kako se navodi, "opterećuju situaciju u srpskom fudbalu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC