• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbrži golovi: Vuk Bakić, pa ostali (VIDEO)

Da li ste znali da listu najbrže postignutih pogodaka u svijetu fudbala predvodi srpski igrač? Pogledjate Top 10 najbržih pogodaka.

 Najbrži golovi: Vuk Bakić, pa ostali (VIDEO) Izvor: MONDO

Uz juniorsku reprezentaciju koja je prvak Evrope, Srbija je u još jednoj stvari prva kada je fudbal u pitanju. I to prva u svijetu!

Omladinac GSP Poleta Vuk Bakić postigao je pogodak koji se smatra najbržim u istoriji fudbala! On, ipak, nije i zvanično najbrži pošto Asocijacija fudbalskih statističara smatra da ne postoji jedinstven sistem za mjerenje brzine kojom je neki gol postignut.

Ipak, Bakiću je u septembru 2012. godine bilo potrebno samo dvije sekunde da zatrese protivničku mrežu, odnosno bilo mu je potrebno vrijeme za koje je lopta preletjela od centra do gol linije (oko 50 metara), pošto je šutirao direktno sa sredine igrališta, bez da mu je saigrač "ćušnuo" loptu.

Učinio je to u duelu protiv Dorćola, Poletovog prvog komšije pa samim tim ovaj gol dobija i na značaju. Pogodak Bakića izazvao je sumnju u regularnost, ali je ona otklonjena pošto je pravilima fudbalske igre dozvoljeno da se šutira "iz prve", odnosno saigrač ne mora da doda loptu na početku utakmice, iako se to događa u 99,9 odsto slučajeva.

Isto vrijeme - dvije sekunde, bilo je potrebno Rusu Mihailu Osionovu i Navafu Al Abedu iz Saudijske Arabije. Oni su, međutim, šutirali poslije kontakta saigrača sa loptom, ali je vjerovatno ona brže letjela nego u slučaju mladog Bakića, imajući u vidu da je njihov udarac bio snažniji.

Na listi Top 10 najbržih pogodaka svi su postignuti za najviše četiri sekunde, a svoje mjesto zauzela je i jedna dama!

Krenimo redom:

1. Vuk Bakić (GSP Polet) - 2 sekunde, protiv komšijskog rivala Dorćola u utakmici omladinskih timova (septembar 2012). Pogledajte.

2. Mihail Osionov (Mitos) - 2 sekunde, u utakmici druge ruske lige protiv Olimpije iz Gelendžika (septembar 2011). Pogledajte.

3. Navaf Al Abed (Al Hilal) - 2 sekunde, protiv Al Šoalaha (2009. godine). Ovaj gol, međutim, nije zvanično priznat pošto je utakmica poništena zbog dopinga pojedinih igrača. Pogledajte.

4. Mark Barouz (Kaus sports) - 2,5 sekunde, u utakmici engleske amaterske lige protiv rezervi Istleija (aprik 2004). Svjedoci kažu da je veliku ulogu kod ovog pogotka imao jak vjetar. Pogledajte.

5. Rikardo Olivera (Rio Negro) - 2,8 sekunde, u utakmici regionalnog turnira u Urugvaju protiv Soriana (decembar 1998). Pogledajte.

6. Frederiko Čaves Guedes - Fred (Amerika Mineiro) - 3,17, u utakmici brazilskog omladinskog turnira protiv Vilja Nove. Fred je trenutno reprezentativac Brazila. Pogledajte.

7. Carlos Almeida (Oliveira do Hospital) - 3,2 sekunde, u utakmici pete portugalske lige protiv Arganila (april 2011). Pogledajte.

8. Kolin Kaupervejt (Barou) - 3,55 sekunde, protiv Ketering tauna 1979. godine. Za ovaj pogodak ne postoji video zapis, ali imajući u vidu koliko su Englezi precizni kada je statistika u pitanju, zaslužuje da bude pomenut.

9. Demian Mori (Adelajd siti) - 3,6 sekunde, u utakmici australijskog prvenstva protiv Sidnej junajteda (decembra 1995). Pogledajte.

10. Jel Averbuč (Sjeverna Karolina) - 4 sekunde, tokom utakmice američke koledž lige za djevojke (2006). Pogledajte.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC