• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk nastavlja kao OFK Hajduk Kula

"Već u prvoj sezoni napašćemo sam vrh vojvođanskog fudbala", najavio Zoran Osmajić na prvoj izbornoj Skupštini novoosnovanog kluba.

 Hajduk nastavlja kao OFK Hajduk Kula Izvor: MONDO

Na zgarištu raspuštenog Fudbalskog kluba Hajduk nastao je Omladinski fudbalski klub Hajduk Kula.

Suočen sa nagomilanim, dvodecenijskim dugovima, predsjednik doskorašnjeg učesnika Jelen Superlige Zoran Osmajić odlučio je da uoči početka sezone raspusti seniorski tim i okonča agoniju kluba sa stadiona kraj Kišovog kanala.

Međutim, već sredinom avgusta postalo je jasno da će isti čovjek nastaviti da vodi računa o igračima koji su trenirali u mlađim kategorijama Hajduka.

U Kuli je u ponedjeljak uveče i zvanično oformljen Omladinski fudbalski klub Hajduk. U prvoj sezoni će nastupati u kvalitetnim ligama Vojvodine sa kompletno omladinskim kategorijama (omladinci, kadeti i pioniri)

"Već u prvoj sezoni napašćemo sam vrh vojvođanskog fudbala. Cilj nam je da se omladinci izbore za plasman u Prvu omladinsku ligu Srbije i da rame uz rame sa vršnjacima iz Partizana, Crvene zvezde i drugih klubova, stasavaju i ostvaruju rezultate", izjavio je Osmajić, predsjednik kluba, na prvoj Izbornoj Skupštini.

Posebno je istakao da nije mogao da ostavi fudbalsku Kulu na cjedilu.

"Najlakše mi je bilo da sebi uštedim novac, okrenem se i odem. Ali mi je žao te djece koja su igrala u mlađim kategorijama Hajduka. Nisam želio da ih prepustim stihiji. U OFK Hajduku će imati sve uslove za napredak", ističe Osmajić.

Klub je zakasnio sa prijavom seniora za takmičenje, ali to će sigurno učiniti naredne takmičarske godine.

"Nismo uspjeli da prijavimo seniore, što ne znači da to nećemo učiniti naredne sezone. Ukoliko se sve kockice slože, lako ćemo napraviti i prvi tim", zaključio je Osmajić.

Igrači OFK Hajduk igraće prve zvanične utakmice sljedećeg vikenda, u prvom kolu Kvalitetne lige Vojvodine. Klub će koristiti stadion i pomoćne terene Fudbalskog kluba Hajduk, kome su dati na korišćenje.

Klub je imenovao i stručni kadar. Činiće ga Milan Vujaković, Ranko Delić, Miroslav Šćepanović i Zoran Malivuk.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC