• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ : Seltik baš iznenađen u Astani

Da li pobjeda Šahtjora protiv Seltika od 2:0 može da bude dovoljna da se šampion Kazahstana ove sezone nađe u Ligi šampiona?

 LŠ : Seltik baš iznenađen u Astani Izvor: MONDO

Poslije Bate Borisova i albanskog Skenderbega, Šahtjor Karagandi je na pravom putu da napravi i treće iznenađenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje bi se svrstalo u najveće senzacije od kada postoji Lige šampiona.

Klub osnovan 1958. godine zabilježio je najznačajniju pobjedu u svojoj istoriji i sada mu preostaje još da je materijalizuje za sedam dana u Glazgovu.

Kazahstanski predstavnik u kvalifikacijama za elitno takmičenje pobijedio je nekadašnjeg prvaka Evrope Seltik - 2:0 (1:0)!

Pored dva gola prednosti, vrlo bitna činjenica za tim ruskog stratega Viktora Kumikova je ta da njegova ekipa nije primila gol na domaćem terenu protiv Škota i da je na prethodna dva gostovanja u kvalifikacijama uspijevala je da zatrese protivničku mrežu (Bate 1:0, Skenderbeg 2:3).

Prvi pogodak viđen je u 12. minutu kada je Andrej Finončenko na asistenciju Nikole Vasiljevića uspio da savlada Frejzera Forstera. Dugo je ovaj rezultat bio aktuelan na velelepnoj Astana areni, a onda je prednost domaćina duplirao Sergej Kižničenko u 77. minutu.

Strijelci su uz golmana Aleksandra Mokina bili jedini domaći fudbaleri u startnoj postavi Šahtjora. Bivši prvotimac Jagodine Aleksandar Simčević odigrao je cijeli meč za tim iz Karagandija.

Olakšavajuća okolnost za Ostrvljanje bila je ta što Šahtjor nije imao mogućnost da ih ugosti u Karagandiju, već u 215 kilometara udaljenom glavnom gradu Kazahstana - Astani. Takođe, za sedam dana će fudbaleri Šahtjora morati na daleki put, jer ih do Velike Britanije očekuje let od skoro osam sati i pet časova vremenske razlike.

Zanimljivo da Šahtjor nije prvoplasirani tim u već odmakloj Premijer ligi Kazahstana. Trenutno je treći sa šest bodova manje od Aktobea i tri od Astane. Zeleno-bijeli su takođe treći u škotskoj Premijer ligi, ali imaju obe pobjede i meč manje u odnosu na vodeći Invernes.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC