• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbin neslavan kraj misije u Kini

Poslije četiri mjeseca od kako je napustio funkciju sportskog direktora Partizana Ljubiša Tumbaković smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba Vuhana.

 Tumbin neslavan kraj misije u Kini Izvor: MONDO

Ljubiša Tumbaković nije više trener Vuhana!

Uprava kineskog prvoligaša odlučila je da se zahvali na saradnji srpskom stručnjaku jer nije uspio da opravda povjerenje koje su mu čelnici Vuhana ukazali krajem aprila.

Poslije četiri mjeseca rada i serije loših rezultata, bivši šef stručnog štaba i sportski direktor Partizana je dobio otkaz. Tumbaković je na 15 utakmica u nacionalnom šampionatu uspio da osvoji samo devet bodova (dvije pobjede i tri remija) i da čak deset puta pognute glave napusti teren.

Trofejni trener iznenada je krajem aprila ove godine napustio mjesto sportskog direktora kluba iz Humske, pravdajući se da je iz Kine dobio ponudu koju nije mogao da odbije.

"U noći između nedelje i ponedeljka su se ponovo javili iz Kine čelnici jednog malog kluba, organizaciono vrlo stabilnog i ponudili mi fantasične uslove. Odluku da napustim Partizan donio sam brzo, ali sam morao da izmjerim neke moralne vrijednosti. Odluku sam donio iz poštovanja prema svojoj porodici. Ubijeđen sam da će Partizan uspjeti da stigne do cilja zacrtanog na početku sezone i osvoji šestu uzastopnu titulu, jer svaki veliki klub ne zavisi od jednog čovjeka", izjavio je 23. aprila na oproštajnoj konferenciji Tumbaković.

U Vuhanu je trebalo da pokrene posrnulu ekipu, ali je ona i po dolasku srpskog trenera nastavila sa lošim rezultatima. Vuhan je posljednji u kineskom šampionatu sa samo deset bodova.

Tumbaković u svojoj trenerskoj karijeri ima dve osvojene titule u Kini, ali iz vremena kada je vodio Šandong.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC