• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tako veliki stadioni, a tako blizu?!"

Švajcarski tim doputovao u Beograd, na okršaj sa Partizanom. Trener Urs Fišer iznenađen blizinom igrališta "vječitih".

 "Tako veliki stadioni, a tako blizu?!" Izvor: MONDO

Crno-bijeli više nemaju šta da čekaju. U četvrtak, u uvodnom baraž meču Lige Evrope protiv Tuna, moraju da naprave prvi korak ka plasmanu u grupnu fazu.

U četiri ovosezonske međunarodne utakmice nisu ostvarili nijednu pobjedu. U domaćem prvenstvu jesu jednu, nad Pazarom, uz subotnji remi bez golova u Nišu.

Put ka izlazu iz nezavidne situacije u kojoj se nalaze mogli bi da naslute u četvrtak, kada će u Humskoj igrati protiv švajcarskog predstavnika u baražu.

"Pobjeda nas vodi iz 'začaranog kruga", poručio je šef struke Partizana Vuk Rašović.

Međutim, za to će se pitati i fudbaleri Tuna, koji su u utorak doputovali u Beograd. Na konferenciji za novinare u Humskoj pojavii su se trener Urs Fišer i kapiten Denis Hediger.

"Malo je rano da pričamo o svojim utiscima. Stigli smo da samo izađemo iz aviona i odemo u hotel, pa nismo mnogo toga vidjeli. Ono što sam primijetio i što me je iznenadilo, je to da su veliki stadioni Partizana i Crvene zvezde ovoliko blizu jedan drugom. Nisam znao da je tako...", izjavio je uz osmijeh Fišer.

Poznavanje ulica oko Autokomande očigledno mu nije jača strana. Da li zna više o timu Partizana?

"Pogledali smo nekoliko video snimaka posljednjih Partizanovih utakmica. Jak su tim, iako u javnosti u posljednje vrijeme kruže priče kojima se njihova igra spušta na niži nivo. Prema mom mišljenju, Partizan je favorit".

Tun je u dosadašnjem toku kvalifikacija eliminisao gruzijskog predstavnika Čikuru i švedski Haken, ostvarivši sve četiri pobjede. U domaćem prvenstvu je u pet kola samo jednom trijumfovao, uz po dva remija i poraza.

"Partizan jeste u prednosti, ali sport je interesantan zbog toga što ne mora favorit uvijek da pobijedi i zbog toga što autsajder ima svoje šanse. Trudićemo se u obje utakmice da Partizanu kao favoritu zagorčamo život", dodao je Fišer.

Na koga je posebno obratio pažnju?

"Na više od jednog igrača. Mislim da ekipa ima kvalitet, posebno u igri naprijed. Mitrović, Grbić, Ninković... To su kvalitetni igrači i sami mogu da riješe utakmicu. Imaćemo težak zadatak da takve pojedince onemogućimo".

Kapiten tima Hediger najavio je težak meč.

"Mi smo klub koji ima manje evropskog iskustva nego naš protivnik. Očekujemo tešku utakmicu. U Evropi smo pružili nekoliko dobrih partija ove sezone i mislim da imamo dobre šanse", dodao je on.

Duel Partizana i Tuna biće odigran u četvrtak, od 20.30 časova.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Christof Koepsel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC