• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bazel "ukrotio" Ludogorec, Arsenal se budi

Bugarski tim se borio, ali nije uspio - 2:4. Arsenal razbio Fenerbahče u Turskoj, 3:0. Dinamo - Austrija 0:2, Šalke - Paok 1:1.

 Bazel "ukrotio" Ludogorec, Arsenal se budi Izvor: MONDO

Nekoliko uzbudljivih mečeva baraža za Ligu šampiona odigrano je u srijedu uveče i nekoliko od kojih se očekivalo da će biti takvi, ali nisu.

Najviše golova viđeno je u Sofiji, na stadionu Vasil Levski, gdje je domaći Ludogorec nastavio pohod ka Ligi šampiona nakon što je eliminisao Partizan u prethodnoj rundi kvalifikacija. Na njegovu žalost, u "predvorju" najjačeg takmičenja dočekao ga je višestruko bolji Bazel i pobijedio u prvom meču 4:2.

Švajcarski tim stekao je prednost već u 12. minutu, prvim golom Mohameda Salaha na meču. Štoperi domaćih Kozmin Moti i Aleksandr Barte nisu uspjeli ni tada, a ni u drugom poluvremenu da se ozbiljno suprotstave organizovanim napadima rivala.

Ipak, Bugari su do 48. minuta uspjeli da preokrenu rezultat!

Prvu priliku Ludogoreca na meču iskoristio je u 23. minutu Marselinjo, na pas Bezjaka. Uzbuđenje je bilo nagoviješteno, a potpuno je postalo izvjesno početkom drugog poluvremena, kada je Ivan Stojanov iskoristio centaršut Žuniora i odluku slovenačkog napadača da propusti loptu.

Međutim, Bazel je tada ponovo preuzeo loptu, zaigrao ozbiljnije i preuzeo vođstvo lakše nego što je u trenutku preokreta moglo da se pretpostavi.

Salah je 59. minutu kaznio još jednu lošu intervenciju odbrane i iskoristvši zicer izjednačio. Poslao je loptu ispod protivničkog golmana.

Poslije pet minuta Bazel je opet vodio, 3:2 (strijelac Đovani Sio), a konačnih 4:2 postavljeno je u 84. minutu, golom Fabijana Šera iz ispravno dosuđenog jedanaesterca. Domaći su kraj dočekali sa igračem manje, zbog drugog žutog kartona Žuniora.

Izvjesno je da će revanš, zakazan za 27. avgust, proteći bez uzbuđenja. Rezultatski neinteresantan meč vjerovatno će tada biti odigran i na stadionu Arsenala, koji je u srijedu uveče praktično obezbijedio učešće u Ligi šampiona, ubjedljivom pobjedom nad Fenerbahčeom u Turskoj - 3:0.

Pokušaj domaćih navijača da prekidanjem sna Engleza razbiju koncentraciju Londonaca nije uspio. "Tobdžije" su neočekivano lako izašle na kraj sa rivalom, koji je, ruku na srce, zaslužio bar utješni gol.

Nakon nezanimljivog prvog poluvremena, Arsenal je poveo u 51. minutu. Kiran Gibs pogodio je na asistenciju Tea Volkota sa desne strane. Džek Vilšir potom je propustio šansu da u situaciji "jedan na jedan" duplira prednost svog tima, ali je to učinio u 64. minutu Aron Remzi, pogotkom sa 20 metara.

Konačnih 3:0 postavio je Olivije Žiru u 77, sa bijele tačke.

Drugo poluvrijeme bilo je uzbudljivije i u Zagrebu, gdje je bečka Austrija nanijela poraz Dinamu 2:0. Prvi gol postigao je Marin Leovac u 68, a drugi Marko Stanković u 75. minutu.

Meč je obilježio i centarfor Dinama, Ante Rukavina...

Doduše, to nije učinio kao protiv Šerifa, kada je pogodio za pobjedu šampiona Hrvatske u završnici, već brutalnim startom na rivala, zbog kojeg je dobio crveni karton nekoliko desetina sekundi po ulasku na teren!

Pogledajte!

PAOK je poslije administrativnog izbacivanja Metalista iz takmičenja odlučio da iskoristi iznenada pruženu šansu. Remizirao je sa Šalkeom u gostima, dok su Steaua i Legija odigrale 1:1 u Bukureštu.

Srpski internacionalac Miroslav Radović asistirao je pri pogotku poljskog tima.


REZULTATI BARAŽA LIGE ŠAMPIONA:

Dinamo Zagreb - Austrija 0:2 (0:0)
/Leovac 68', Stanković 75'/

Ludogorec - Bazel 2:4 (1:1)
/Marselinjo 23', Stojanov 50' - Salah 12', 59', Sio 64', Šer 84'p/

Steaua - Legija 1:1 (1:0)
/Pjovakari 34' - Kosecki 53'/

Šalke - PAOK 1:1 (1:0)
/Farfan 32' - Stok 73'/

Fenerbahče - Arsenal 0:3 (0:0)
/Gibs 51', Ramzi 64', Žiru 77'p/

U utorak:

Šahtjor Karagandi - Seltik 2:0 (1:0)
Viktorija Plzen - Maribor 3:1 (1:0)
Olimpik Lion - Real Sosijedad 0:2 (0:1)
Pasoš Fereira - Zenit 1:4 (0:1)
PSV - Milan 1:1 (0:1)

(MONDO, foto: Beta/AP/Valentina Petrova)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC