• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Ogude i dalje meta, Luković se pita

Ogude i dalje je prva meta dijela sportskog sektora u Crvenoj zvezdi. Želja je da Luković pristane da igra za manji novac i dođe na pozajmicu.

 ZVEZDA: Ogude i dalje meta, Luković se pita Izvor: MONDO

Uprkos što u Crvenoj zvezdi, gdje se o transferima pita nekoliko ljudi, uvijek postoji poduži spisak potencijalnih pojačanja za svaku poziciju u timu, jedno ime izdvaja se u finišu ljetnjeg prelaznog roka.

To je, potvrđeno je MONDU, nigerijski vezista iz norveške Valerenge - Fegor Ogude.

On je i dalje velika želja sportskog direktora Zorana Stojadinovića, međutim pitanje je hoće li Crvena zvezda uspjeti da ga dovede i tako pojača konkurenciju na pozicji gdje se trenutno Aleksandar Kovačević osjeća prilično sigurno i neugroženo, iako u svakoj utakmici potvrđuje da je pravo pojačanje.

Ogudea portal "Transfermarkt" procjenjuje na 600.000 evra, ugovor mu ističe 31. decembra 2014. godine, a 180 centimetara visoki igrač za Valerengu nastupa od jula 2010. godine i do danas je zabilježio 53 utakmica, šest golova i pet asistencija.

Dres reprezentacije nosio je 11 puta.

Prema saznanjima MONDA, u Ljutice Bogdana nisu svi za to da je Marku Vešoviću potrebno dovesti konkurenciju na desnom beku sa strane, u trenutku kada se Stevan Luković oporavio od povrede i konačno, poslije pozajmica i povreda, došao u priliku da se ozbiljno bori za mjesto u timu.

Drugim riječima, nisu svi za pominjani dolazak 23-godišnjeg Jovice Vasilića iz Slobode, kojeg u Zvezdi cijene, ali žele da na djelu vide igrača iz svog pogona.

Aleksandar Luković iz Zenita, pomalo zaboravljeni bivši reprezentativac Srbije, "hronična" je meta crveno-bijelih i njegov dolazak u klub praktično prevazilazi sportske okvire, jer bi cijeli posao "išao" preko generalnog sponzora Gasproma. Jedina "začkoljica" leži u tome što bi Luković trebalo da prihvati da posljednju sezonu "jakog" ugovora sa Zenitom provede u Srbiji i igra za "tri do pet puta" manju platu.

Lukovića godinu dana dijeli od posljednje bogate isplate u Sankt Peterburgu, poslije čega bi bio slobodan u izboru nove sredine. Dolazak u Crvenu zvezdu, gdje bi mogao da dobije "plafon" 300.000 evra, omogućio bi mu da poslije dugo vremena igra standardno, da bude ključni fudbaler, što bi pomoglo da u junu 2014. lakše nađe angažmnan.

Ostanak u Zenitu, gdje je potpuno u drugom planu kod Lućana Spaletija, sveo bi mu takmičarske minute na incident, ali bi dodatno popunio džepove, na ulasku u četvrtu deceniju života.

Prema našim saznanjima, u ovom trenutku "sve je na Lukoviću".

On je u julu 2010. godine prešao iz Udinezea u Zenit za sedam miliona evra, a sada mu se vrijednost procjenjuje na 1,4 miliona. U sezoni 2012/13 odigrao je ukupno 536 minuta, samo devet puta nastupio je u Premijer ligi Rusije od čega je šest puta ušao u igru, a dva puta bio zamijenjen.

Posljednji put, Luković je bio standardan u Zenitu u sezoni 2010/11.

Dok se traži "pravo" pojačanje u finišu prelaznog roka, klub užurbano radi i na pronalaženju klubova u kojima će igrači iz drugog plana igrati na pozajmicama. Ognjen Ožegović i Nikola Karaklajić su uveliko u Voždovcu, Marko Marinković u Smederevu, Nemanja Jakšić u Jedinstvu Putevi, a traži se i pravo rješenje za visokog napadača Nikolu Đorđevića, kao i Petra Đuričkovića i Ljuba Nenadića, koji su i prošle sezone igrali na pozajmicama.

Novi sredinu moguće je da će pronaći i Stefan Čikić, Nemanja Ahčin...

N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC