• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi na "Karađorđu", živi Vošina nada (VIDEO)

Novosađani na svom stadionu remizirali sa moldavskim Šerifom, u prvom meču baraža za Ligu Evrope - 1:1. Revanš za nedjelju dana u Tiraspolju.

 Remi na "Karađorđu", živi Vošina nada (VIDEO) Izvor: MONDO

Sa Bursom su odigrali neriješeno, pa obezbijedili plasman na gostujućem terenu. Zašto ne bi mogli isto i u preostalih 90 minuta protiv Šerifa?!

Novosadski crveno-bijeli odigrali su u četvrtak uveče meč bez pobjednika sa šampionom Moldavije. "Karađorđe" je bio pun.

VOJVODINA - ŠERIF 1:1 (0:1)

Golom Petra Škuletića u 50. minutu, igrači Marka Nikolića poništili su prednost gostiju iz prvog poluvremena, stečenu nakon perfektne kontre Mendeša Kadua i Ismaela Ise.

Nažalost, sa igračem više i bez početne treme, domaći nisu uspjeli da postignu i pobjedonosni pogodak, a imali su nekoliko izglednih prilika za to.

Međutim, za tim šansama ne bi trebalo da žale. Ne samo zbog toga što su dokazali i rivalu i sebi da mogu da igraju ravnopravno sa Kaduom i drugovima, već zato što Šerif nije pokazao samo vrline, već i mane.

Trener "lala" Nikolić znaće da ukaže svojim igračima na šta bi trebalo da obrate pažnju za nedjelju dana i neće im dozvoliti da klonu.

To je bilo jasno uočljivo i prije posljednjeg odlaska njegove ekipe u svlačionicu, kada je ušao na teren i bodrio svakog igrača ponaosob.

Odlukom da na početku drugog poluvremena pošalje u igru Simona Vukčevića i Andriju Kaluđerovića potpuno je iskoristio brojčanu prednost svog tima na terenu.

"Lale" su zaigrale, a crnogorski rezervista proigrao smirenog Petra Škuletića. Rezultat je bio izjednačen, a uspeh Novosađana nagovešten...

Ubrzo je Kaluđerović nogom promašio nebranjen gol (69. minut), Enver Alivodić i Miroslav Vulićević nebrojeno puta centrirali sa desne strane... Čak su i Stojan Vranješ i Branislav Trajković u finišu mogli da promijene skor, ali je mreža gostiju ostala mirna.

Šerif je u nastavku svjesno stao u "blok", prepustivši Novosađanima inicijativu.

Moldavski predstavnik potvrdio je koliko je opasan u kontrama i to ne samo postizanjem gola, već i izvođenjem nekoliko akcija koje zbog smirenih intervencija defanzivaca domaćih nisu pretočene u novo vođstvo gostiju.

Međutim, igrači u žutim dresovima grčevito su se branili u završnici. Pubilka je u finišu ponovo mogla da vidi Vojvodinu koja je eliminisala Hibernijans, Honved i Bursu i koja je "gladna" golova i šuteva ka golu.

Zbog toga su navijači aplauzom ispratili svoje ljubimce u svlačionicu. Oni vjeruju.

Revanš će, najvjerovatnije, moći da za nedjelju prate i iz centra grada, ukoliko Javni servis obezbijedi TV prenos.

KRAJ

90' - Promašaji Vranješa i Trajkovića u finišu...

88' - Još jedan dobar centaršut Vulićevića, ali i promašaj Škuletića. Šutirao je glavom.

86' - Šutira i štoper Trajković, sa ivice kaznenog prostora. Golman dobro brani.

85' - Tumbasević ulazi na teren umjesto Radoje. Izlazi i Kadu.

82' - Slobodan udarac za Šerif sa ivice kaznenog prostora. Kadu je istrčao kontru, a Đurić ga sapleo. Brazilac loše šutira.

78' - Još jedan opasan napad Voše. Škuletić je oštro poslao loptu paraleleno sa gol linijom, ali na nju niko nije natrčao u kaznenom prostoru.

75' - Izmjena u Šerifu, uz još jedan žuti karton. Teren je napustio strijelac gola Ismail Isa i zaradio opomenu jer se sporo kretao ka klupi.

69' - Kakav promašaj Andrije Kaluđerovića! Poslije kornera je sa četiri metra promašio nebranjeni gol, nogom!

68' - Potpuni pritisak Vojvodine. Žuti karton je dobio i golman Šerifa Vjekoslav Tomić.

64' - Šerif ima dosta prostora za kontre. Trajković je, srećom, zaustavio Kadua u prodoru.

61' - Vulićević centrira i centrira...

60' - Opasnost pred Delačom, ali Rikardinjo ne uspijeva da jako šutne. Vojvodina živnula ulaskom Vukčevića i Kaluđerovića. Vulićević sve opasniji po desnoj strani.

50' GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL! Vojvodina je izjednačila! Simon Vukčević je perfektno počeo akciju, poslije čega se lopta našla kod Radoje, a on je proslijedio do Petra Škuletića, koji je lobovao golmana! Za 1:1!Video

48' - Vukčević šutira, lopta se odbija i dolazi do Škuletića, poslije kojeg se aktivirao Kaluđerović i šutirao iz ofsajda.

Marko Nikolić želi ofanzivniju igru svog tima. Ubacio je u igru Andriju Kaluđerovića i Simona Vukčevića, a izbacio Mijata Gaćinovića i Marka Poletanovića.

POLUVRIJEME.



45' - Ponovo Voša pokušava iz daljine. Vranješ šutira sa 20 metara, ali preko gola.

40' - Isključen je igrač Šerifa! Luvanor je dobio drugi žuti karton nakon teatralnog pada kraj lijeve aut linije.

35' - Šerif vodi 1:0. Kadu je centrirao ka Ismailu Isi poslije kontre, a Đurić je zakasnio.Video

32' - Organizovan napad Šerifa. Ismail Isa šutirao je sa ivice peterca, pored gola Vojvodine.

29' - Nezgodan centaršut Gaćinovića sa lijeve strane. Htio da centrira, a lopta mu prešla preko noge i krenula u gol. Golman Šerifa bio je spreman.

26' - Gaćinović šutira sa 25 metara. Lijepo, ali prebacuje prečku.

23' - Marko Poletanović šutira sa 22 metra, ali promašuje gol. Voša kreće hrabrije nego do sada.

21' - Alivodić pokušava da proigra Gaćinovića u srce kaznenog prostora, ali mladi vezista ne uspijeva da dođe do nje. Mirna utakmica za sada.

18' - Odlična odbrana Delača! Trajković pravi faul na 20 metara od gola, a Luvanor šutira pravo na gol! Srećom, golman Voše spreman i siguran.

14' - Delač budno reaguje. Spriječio je Kadua da istrči na zicer. Voša još "stegnuta".

10' - Prva prilika i za Šerif. Rikardinjo je protrčao po lijevoj strani i sebično šutirao sa ivice kaznenog prostora. Promašio je gol.

7' - Voša napada po desnoj strani, ali je prvu ozbiljniju akciju izvela po lijevoj strani. Nažalost, centaršut Nikole Lekovića nije pronašao nijednog napadača.

- Nikolić je odlučio da novajlije Simona Vukčevića i Andriju Kaluđerovića ostavi na klupi.

MEČ JE POČEO!

- "Ćiribu, ćiriba, igra Voša k'o Barsa...", odjekuje "Karađorđem".

- Zanimljivo, Marko Nikolić odlučio je da umjesto bivšeg napadača Abubakara Oumarua kraj lijeve aut linije igra Mijat Gaćinović.

VOJVODINA: Delač - Vulićević, Đurić, Trajković, Leković, Radoja, Vranješ, Poletanović, Gaćinović, Alivodić, Škuletić

ŠERIF: Tomić, Rikardinjo, Balima, Metua, Fernando, Kadu, Mojal, Paje Samardžić, Isa, Luvanor.

Aktuelna generacija fudbalera Vojvodine spremna je da napravi pretposljednji korak ka ulasku u klupsku istoriju.

Novosadski crveno-bijeli dočekuju u četvrtak uveče moldavski Šerif, u prvom meču baraža za popunu grupa Lige Evrope! Meč počinje u 20.30 časova!

Navijači i svi kojima je Vojvodina u srcu ispunili su renovirani stadion "Karađorđe", u želji da pomognu svojim ljubimcima da u borbi sa četvrtim ovosezonskim evropskim rivalom.

Tim Marka Nikolića počeo je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope početkom jula. Na startu je eliminisao malteški Hibernijans (4:1, 3:2), pa mađarski Honved (2:0, 3:1), pa tursku Bursu (2:3, 3:0).

"Lale" su loše počele domaće prvenstvo, remijima sa Donjim Sremom (0:0) i Voždovcem (1:1). Navijači im nisu zamjerili, svjesni da su od 8. avgusta mislima u prvom duelu sa Šerifom.

Moldavski šampion počeo je sezonu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, eliminisan je u 3. rundi, od zagrebačkog Dinama. Poražen je i u Hrvatskoj (0:1) i u Tiraspolju (0:3). Prva zvijezda tima je doskorašnji igrač Crvene zvezde, Mendeš Kadu.

Revanš će biti odigran narednog četvrtka, 29. avgusta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC