• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jojić prekinuo post!

Crno-bijeli golom Miloša Jojića u 70. minutu sa prednošću 1:0 putuju u Švajcarsku na revanš baraža za Ligu šampiona protiv Tuna.

 Jojić prekinuo post! Izvor: MONDO

Post je prekinut!

Fudbaleri Partizana poslije deset utakmica konačno su se ponovo radovali pobjedi na evropskoj sceni.

Kao u finišu prošle sezone kada je golom iz slobodnog udarca u 90. minutu "vječitog derbija" donio titulu crno-bijelima i ovog četvrtka Miloš Jojić opet je bio spasilac Partizana!

Golom 21-godišnjeg ofanzivnog veziste iz solo-prodora u 70. minutu šampion Srbije savladao je švajcarski Tun u prvoj utakmici baraža za Ligu šampiona.

Da li je Jojić pokazao da je igrač za velike utakmice? Vidjećemo, ali protiv Tuna je svakako pokazao da posjeduje jak karakter!

Mogao je da bude tragičar zbog promašaja u 35. minutu, kada sa dva metra nije uspio da grudima "ugura" loptu u nebranjenu mrežu nakon solo-prodora Nikole Aksentijevića i odbrane golmana Favra.

To ga nije omelo da ostane koncentirsan i čeka novu priliku. A, ona je uslijedila u 70. minutu na dodavanje Nikole Ninkovića. Serijom driblinga oslobodio se trojice protivničkih igrača i lijepo, po zemlji, plasirao loptu u golmanov dalji ugao.

Bio je to pogodak za 1:0 i pogodak kojim je prekinuta uspavanka na stadionu u Humskoj.

Oko 10.000 gledalaca koji su ovog četvrtka uveče došli da podrže Partizan nisu imali mnogo toga drugačijeg da vide u igri svojih ljubimaca, nego što je to bilo u prethodnim mečevima ove sezone.

Novo sporo izdanje "parnog valjka", novi bezidejni napadi i nepovezana dodavanja. Ipak, od početka utakmice vidjelo se da kod igrača u crno-bijelim dresovima postoji veća želja za gol nego kod igrača u crvenim. Zato je ova pobjeda Partizana potpuno zaslužena.

Iako nisu odigrali na visokom nivou, fudbaleri srpskog tima su se borili. Mnogo više nego igrači Tuna koji su šansu čekali iz kontranapada, a onda kada su početkom drugog poluvremena vezali tri dobre akcije, umjesto da još više "jurnu" ka Stojkovićevom golu, oni su potpuno stali.

Iskoristili su to domaći fudbaleri, tačnije raspoloženi Ninković i Jojić.

Ulazak Nikole Ninkovića umjesto Petra Grbića u 46. minutu pokazao se kao odlična odluka trenera Vuka Rašovića, koji u ovoj utakmici nije imao puno prostora za kalkulacije s obzirom da su Šćepović i Kojić povrijeđeni, Ostojić nedovoljno oporavljen, Volkov i Gulan suspendovani, a Fofana bez prava nastupa.

Povratkom (trebalo bi) većine njih, u konkurenciju za sastav u revanšu, crno-bijeli će moći sa optimizmom da putuju u Švajcarsku.

Prvi put ove sezone u međunarodnoj utakmici na golu Partizana stojao je Vladimir Stojković, a posljednji put pred Grobarima igrao je Aleksandar Mitrović, budući napadač Anderlehta.

Prvi put u startnoj postavi našao se 21-godišnji lijevi bek Nemanja Petrović, koji je prethodno nastupao za Teleoptik. Solidnom partijom pokazao je da bi mogao i češće da dobija priliku.

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Petrović, Marković, Đemba Đemba (46. Malbašić), Grbić (56. Ninković), Ilić, Jojić, Mitrović.

TUN: Favre - Sulmoni, Cufi, Zigfrid, Martinez (78. Kasio), M. Šnojvli (86. Sadik), Hediger, K. Šnojvli (69. Fereira), Vitver, Lut, Sanogo.

VUK RAŠOVIĆ:

"Konstantno smo tražili jedan dobar napad da damo gol i otvorimo utakmicu. Žao mi je što nismo uspjeli da damo još jedan, ali i ovaj rezultat je dobar pred revanš", rekao je trener Partizana pred kamerom Javnog servisa poslije utakmice i dodao:

"Moramo da budemo mirniji na lopti, da imamo bolji prijem i predaju, veliki značaj utakmice stvorio je tenziju kod mladih igrača i moramo da budemo strpljivi. Dobro je što nismo primili gol".

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

90. Nije bilo uzbuđenja u finišu utakmice sve do 91. minuta. Slobodan udarac za goste - "skraćeni korner" sa desne strane, i dobar centaršut koji je Sedik pokušao glavom da sprovede u mrežu, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

77. Definitivno je gol Jojića razbudio crno-bijele! Šutirao je Ninković sa ivice kaznenog poslije ostavljene lopte Mitrovića, ali je Favre dobro intervenisao i sproveo loptu u korner.

76. Umalo da Mitrović duplira prednost Partizana! Šutirao je glavom poslije centaršuta Ninkovića, golman gostiju "zaplivao" u prazno, ali je lopta otišla pored gola.

73. Nova šansa za Jojića, ali je ovaj put sa gotovo identičnog mjesta sa kojeg je postigao gol, njegov šut izblokiran.

70. GOOOL!!! 1:0! Solo-prodor Miloša Jojića po lijevoj strani, poslije dodavanja Ninkovića i lijepo plasirana lopta po zemlji u dalji ugao!

68. Intervenisao je Vladimir Stojković na više od 20 metara od svog gola. Ponovo su gosti dugom loptom preskočili odbranu Partizana i umalo došli do gol-šanse.

51. Sjajan šut pod prečku Kristijana Šnojvila sa oko 25 metara, ali i još bolja parada Vladimira Stojkovića!

49. Martinez je šutirao sa ivice kaznenog, ali je Stojković dobro intervenisao. Gosti su bolje ušli u drugo poluvrijeme!

47. Kristijan Šnojvil je iznenada bio u šansi. Zaboravila je odbrana Partizana na njega poslije dugačkog dodavanja, ali je loše primio loptu, pa je njegov pokušaj loba završio pored gola.

46. U igri je Filip Malbašić umjesto Đemba-Đembe, što znači da će crno-bijeli igrati nešto ofanzivnije u nastavku meča.



Prvih 45 minuta nije donijelo mnogo uzbuđenja. Bili su crno-bijeli za nijansu bliži pogotku, ali se ne nazire način na koji bi to uspjeli da učine. Eventualno poslije prekida ili iz greške rivala.

Ekipa Vuka Rašovića u napadu djeluje bezidejno, a najbolju šansu crno-bijeli stvorili su poslije solo-prodora Nikole Aksentijevića po desnoj strani. Njegov udarac odbranio je golman Favre, ali se lopta odbila do Miloša Jojića koji je bio usamljen na dva metra od nebranjene mreže. Ipak, poklon nije iskoristio... Iznenadila ga je prilika, pa se lopta od njegovih grudi odbila u polje, umjesto u gol.

Imali su crno-bijeli još dvije solidne prilike, obje poslije kornera, ali prvo Mitrović nije uspio da u gužvi dođe do lopte, a potom je Ilić slabo šutirao glavom.

Gosti nisu mnogo prijetili. Opredijelili su se za kontranapade i upravo iz jedne takve akcije mogli su da povedu samo minut poslije Jojićeve šanse. Igrao se 36. minut kada je Cufi poslije dugačkog dodavanja uhvatio sprint, ali ga je sustigao Vojsilav Stanković i uklizavanjem otklonio opasnost.

Evidentno je da će Rašović u pauzi morati nešto da mijenja ne bi li Partizan došao do prednosti pred revanš, ali pitanje je - šta, odnosno koga? Nema trener crno-bijelih mnogo prostora za manevar, pošto među rezervnim igračima nema drugog napadača. Osim Mitrovića u igri, Šćepović i Kojić su povrijeđeni, a Fofana nema pravo nastupa.

Poluvrijeme.

45. Poslije Jojićevog promašaja druga dobra šansa za Partizan otišla je u nepovrat. Poslije centaršuta iz kornera Saša Ilić je pokušao udarcem glavom, ali je šutriao od zemlju, umjesto direktno u gol, pa je golman Favre uspio da paradom proslijedi loptu u korner.

36. Samo minut kasnije odlična prilika bila je i na suprotnoj strani, gdje je Cufi umalo pobjegao odbrani Partizana poslije jedne dugačke lopte, ali ga je Vojislav Stanković sustigao i klizećim startom izbio loptu.

35. Nevjerovatan promašaj Jojića! Potpuno sam bio je na dva metra od nebranjene mreže, poslije prodora Aksentijevića i odbrane Favra, pokupao je loptu da primiri grudima, međutim, ona se odbila daleko iza njega.

26. Velika prilika za Tun, ali su napadači švajcarskog tima previše kombinovali na ivici šesnaesterca, pa na kraju Sanogo nije uspio da dođe do lopte.

24. Prva potencijalna opasnost pred golom Partizana, ali je Cufi iz "slobodnjaka" sa oko 20 metara šutirao preko gola.

- Partizan ofanzivniji od početka, dok gosti čekaju priliku iz kontre, ali još nisu zaprijetili Stojkoviću.

19. Gužva u petercu Tuna poslije centaršuta Jojića iz kornera, ipak, Mitrović nije uspio da dođe do lopte, već je ona završila u rukama Favrea.

7. Novi udarac ka golu Tuna. Pokušao je Jojić poslije centaršuta Nemanje Petrovića koji večeras debituje za crno-bijele. Ipak, preko gola...

1. Faul za Partizan na 30. metara od gola Tuna. Pokušao je Saša Marković, ali direktno u golmana Favrea.

(Jovan Terzić, Vladimir Sukdolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC