• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Još nije gotovo

Fudbaleri Partizana svjesni da pobjedom u Beogradu nisu završili posao protiv Tuna u baražu za Ligu Evrope.

 CRNO-BIJELI: Još nije gotovo Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana jednom nogom su zakoračili u grupu Lige Evrope, ali preostaje im da minimalnu pobjedu u Beogradu protiv Tuna "ovjere" u Švajcarskoj za nedjelju dana.

Strijelac jedinog gola na stadionu u Humskoj bio je Miloš Jojić poslije solo-prodora u 70. minutu.

"Najbitnija je pobjeda, a manje to što sam ja odlučio meč. Igrali smo dobro, kontrolisali loptu, bili smo više na njihovoj polovini... Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo na sve ili ništa i to nam se isplatilo. Gol koji smo postigli ulio nam je samopouzdanje. Vidjećemo šta će biti u revanšu, Tun nije naivna ekipa", upozorio je mladi vezista poslije utakmice.

Odbrana Partizana po sedmi put ove sezone, u isto toliko utakmica, bila je u drugačijem sastavu. Ovaj put, društvo iskusnom Milanu Obradoviću na poziciji štopera pravio je Vojislav Stanković.

"Nije lako kada se non-stop mijenjaju igrači u zadnjoj liniji, ali se svi trude da maksimalno odrade posao", istakao je Stanković i dodao:

"Imamo kakvu-takvu prednost, sve je otvoreno i potrudićemo se da se plasiramo u Ligu Evrope".

Pored strijelca Jojića i raspoloženog "rezerviste" Nikole Ninkovića, junak ove pobjede bio je i golman Vladimir Stojković.

"Igrali smo napadački, izginuli muški na terenu, pobijedili i idemo u revanš da probamo da izborimo plasman u Ligu Evrope", rekao je iskusni čuvar mreže koji je protiv Tuna prvi put ove sezone branio u međunarodnoj utakmici.

Zbog dugačkih lopti gostiju i taktike da igraju na kontranapade, često je istrčavao i imao ulogu "trećeg beka".

"U drugom poluvremenu izašli smo visoko, na 40 metara od njihovog gola, tako da sam znao da od dubinskih lopti prijeti opasnost, pa sam često izlazio van kaznenog da pomognem odbrani. To smo vježbali na treninzima", otkrio je Stojković.

Na konstataciju novinara da su igrači Partizana bili prilično stegnuti i pod pritiskom do gola, rekao je:

"U ekipi imamo dosta mladih igrača i igranje u ovakvim utakmicama, kao i to što nose dres velikog kluba, za njih u ovom trenutku predstavlja veliki teret. Razumijem njihovu neodlučnost kada se nađu u šesnaestercu, to je u fudbalu normalno i ne može ništa da im se zamjeri zbog toga".

Novinare je, takođe, interesovalo da li će Vladimir Stojković ostati u Partizanu ako se crno-bijeli plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope.

"Ne znam. Najbitnije je da se klub plasira u Ligu Evrope i da svi budemo srećni, a za poslije ćemo vidjeti", ostavio je dilemu čuvar mreže.

"Golobradi" lijevi bek crno-bijelih Nemanja Petrović u četvrtak je tek prvi put igrao kao starter na evropskoj sceni, ali to nije uticalo da poslije meča stane i porazgovara sa novinarima. U hodu je samo dobacio da neće dati izjavu. Neiskustvo ili nešto drugo, vidjećemo narednom prilikom.

(Vladimir Sukdolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC