• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape zove i Hajrovića?

Na spisku Safeta Sušića za predstojeći kvalifikacijski dvomeč sa Slovačkom naći će se 23 imena, među kojima možda i debitant Izet Hajrović.

 Pape zove i Hajrovića? Izvor: MONDO

Dvadeset imena na listi već se zna, a to su igrači koji su pozvani za prethodni prijateljski susret sa SAD na "Koševu". O još trojici odluku će selektor Bosne i Hercegovine donijeti nakon što pogleda neke utakmici ovog vikenda.

"Što se tiče Izeta Hajrovića, vidjeću hoće li igrati ovog vikenda za svoj Grashopers. Ako bude igrao, što da ne i da ga pozovem", rekao je Sušić za "Nezavisne novine".

Govoreći o očekivanjima pred Slovačku strateg "zmajeva" tvrdi da nema puno izbora. Pobjeda u obje utakmice ne smiju doći u pitanje.

"Matematički gledno imamo pravo na jedan kiks do kraja kvalifikacija, ali o tome ne želim ni da razmišljam. Cilj je što prije riješiti sve dileme oko direktnog plasmana u Brazil".

Sušić je dodao da bi bilo idealno da se to uradi već sada u septembru.

"Da pobjegnemo pratiocu, mada je zaista nerealno očekivati kiks Grka protiv Lihtenštajna, ali i kući od Letonije. Objektivan scenario koji priželjkujem je da protiv Lihtenštajna u Zenici u oktobru kolo prije kraja kvalifikacija slavimo odlazak na Mundijal".

Preokret koji su Amerikanci napravili u drugom poluvremenu pokazao je još jednom da tim BiH nema širok izbor jakih i kvalitetnih fudbalera. Iako su "zmajevi" vodili sa 2:0 problem je nastao kada je Pape na poluvremenu napravio četiri izmjene. Amerikanci su to iskoristili i na kraju slavili sa 4:3.

"Kada ostaneš bez četiri standardna igrača, plus Mensur Mujdža koji je bio povrijeđen, to znači da smo bili bez pola tima. Mi smo imali sreće što smo u kvalifikacijskim utakmicama ostajali najviše bez jednog ili dvojice igrača po utakmici. Bio bih zabrinut da smo protiv SAD ispustili vodstvo od 2:0 sa istim timom koji je postigao dva gola".

Što se tiče forme, ona takođe protiv Amerikanaca nije bila idealna.

"Jedini koji je imao puno utakmica, to se i vidjelo da je najspremniji, bio je Edin Džeko. Početak je sezone pa su i razumljive oscilacije. Slično je i kod drugih ekipa. Upravo sam gledao prijateljsku utakmicu Rumunija - Slovačka. Meč je bez ritma i ne znam hoću li ga uopšte pokazati svojim igračima da ne bi stvorili pogrešnu sliku o protivniku", zaključio je Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC