• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Cijeli svijet zavisi od Bejla"

"Sve zavisi od Bejla, i Benzema, i Di Marija, i Vilijan, i Suarez, i Runi... I vi, i ja".

 "Cijeli svijet zavisi od Bejla" Izvor: MONDO

Murinjo stopirao Bejlov transfer u Real? Kako? Ako uzme Vilijana, Totenhem će se zamisliti. Zašto se Real okrenuo Suarezu? Kako su "vezani" Arsenal i Junajted?

"Sve zavisi od Bejla, i Benzema, i Di Marija, i Vilijan, i Suarez, i Runi... I vi, i ja".

Ovo je bio jedan od najpopularnijih tvitova globalno popularnog italijanskog novinara Tankredija Palmerija, inače maga za evro-transfere.

Višemjesečni pregovori između Totenhema i Reala o transferu Gareta Bejla, čija je vrijednost procijenjena (ili precijenjena) na 100 miliona evra, vezali su u ogroman čvor mnoge velike klubove, nadasve u Premijer ligi.

Engleski mediji danima unazad bave se mogućim potezima na tržištu fudbalera koji bi mogli da uslijede odmah po Bejlovom prelasku u Real, a tiču se mnogih klubova koji samo na to čekaju. U četvrtak, madridska radio stanica "Kadena Ser" objavila je da je Bejl potpisao za Real za 99 miliona evra i da "kraljevski klub" o tome ćuti jer ne želi da pokvari oproštaj legendarnog Raula Gonzalesa, koji je održan iste večeri.

Engleski "Telegraf" objavio je da će Velšanin biti promovisan na "Bernabeu" stadionu u roku od 48 sati, a Real nije časio časa već je odradio još jedan pritisak na predsjednika Totenhema Livaja i pustio Bejlove dresove sa brojem 11 u "online" prodaju.

S novcem od Bejla, a on bi postao najskuplji fudbaler svih vremena, Totenhem bi doveo dvojicu sjajnih fudbalera, Erika Lamelu iz Rome i Vilijana iz Anžija.

Međutim, u zao čas, piše "Dejli Mejl", uključio se Čelsi, odnosno Žoze Murinjo koji je izgleda pronašao način kako da sve upropasti i naudi bivšem klubu, Realu. "Dejli Mejl" piše da je poslije Liverpula, kojeg je prevazišao Totenhem, Čelsi takođe poslao ponudu za Vilijana, koja je znatno bolja od Totenhemove.

Šta to znači?

Znači da bi Vilijan umjesto na "Enfild", odnosno "Vajt Hart Lejn", mogao da zaigra Ligu šampiona i zaradi više novca na "Stamfordu", a sve to dodatno bi usporilo pregovore između Totenhema i Reala, jer se Livaj plaši da cijeli Bejlov teret stavi na leđa mladog Argentinca Lamele. Sparsi su prethodne godine već izgubili kreativce Luku Modrića i Rafaela van der Varta, a ne žele dodatno da idu u pravcu slabljenja tima, bez adekvatnih zamjena.

Da se nešto "kuva", govori i priča koju su u četvrtak kasno uveče pustili skoro svi engleski mediji, a tiče se Realovom okretanju Luisu Suarezu. Liverpulov menadžer Brendan Rodžers želi da ponudi pobunjenom Urugvajcu novi ugovor koji bi imao jasnu klauzulu da Liverpul ne može za manje od 55 miliona funti da odbije ponudu za Suareza, ukoliko ga traži klub koji igra Ligu šampiona.

Ova klauzula ne bi mogla da važi u slučaju da je Liverpul izborio plasman u evropsku elitu, a to bi mogao da bude slučaj samo sljedeće sezone.

I, pisali su mnogi na Ostrvu, Suarez bi mogao urgentno da potpiše taj novi ugovor, a Real jednako urgnetno da uplati novac i dobije ga "koliko sutra".

Otkud to? Možda u strahu da ne ostane bez Bejla...

Inače, jednom je Čelsi pustio u prodaju dresove Robinja prije nego što je on ušao u klub, pa se dogodilo da je produžio na sjevero-zapad zemlje i potpisao za Mančester siti, na zaprepašćenje svih na "Bridžu".

Kako Arsenal zavisi od Bejla, pa i Suareza? Arsen Venger želi da dovede tandem Reala Karim Benzema/Anhel Di Marija. On je svjestan da bez Bejlovog (ili Suarezovog) dolaska na "Bernabeu", Real neće morati da prodaje nikoga, a ako se to dogodi, Florentino Perez će morati koliko-toliko da popuni kasu.

Jer, poslije 60 miliona evra utrošenih na Iska i Iljaramendija, Real u jurnjavi za Bejlom mora da spremi još 100, a za Suarezom još 65 miliona evra. Zato, na čekanju su Arsenal, odnosno Benzema i Di Marija, odnosno Mančester junajted i Luka Modrić.

Dolazimo i do Junajteda, koji je dobio treću "nepristojnu" ponudu Čelsija za Vejna Runija, pa sada mora da razmišlja o alternativi, odnosno novom napadaču. Englezi pišu da je Murinjo "upadom" u pregovore sa Vilijanom možda i digao ruke od Runija...

Nije bilo lako ni napisati ovo, a vjerujemo ni pročitati.

Dakle, svi zavisimo od Bejla!

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC