• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Derbi kola na Koševu

Derbi meč petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se na Koševu, gdje Sarajevo dočekuje Čelik. Željezničar domaćin Radniku iz Bijeljine.

 PREMIJER BiH: Derbi kola na Koševu Izvor: MONDO

Sarajevo je ispravilo domaći poraz od Širokog Brijega (1:2) gostujućim trijumfom nad trebinjskim Leotarom (1:2), ali prema mišljenju trenera bordo tima Husrefa Musemića, imperativ pobjede u dvoboju sa Čelikom opet je na strani njegovog tima.

"Ako želimo ostati u vrhu, moramo dobiti ovu utakmicu. Očekujem da Čelik igra ofanzivno, imaju par kvalitetnih pojedinaca i mi to znamo. Znam da su navijači razočarani, razočarani su s pravom, ali samo s njima možemo napraviti dobre rezultate", rekao je Musemić.

Na sve glasnije spekulacije o ultimatumu uprave (pobjeda ili otkaz), trener Sarajeva je rekao da njemu niko ne treba da postavlja nikakve ultimatume.

"Sam sebi ga postavljam. Pritisak je ovdje uvijek veliki, uvijek je bio pritisak i kada sam ja zadnji put bio trener i kada sam bio igrač, kada je Safet Sušić igrao, kada je rahmetli Asim Ferhatović Hase igrao..."

Trener Zeničana Vlado Jagodić je naglasio da respektuje ekipu Sarajeva, ali da vjeruje da njegovi igrači mogu doći do prve pobjede u prvenstvu poslije četiri remija.

''Ekipa Sarajeva je u laganom grču i vrijede više nego što pokazuju na terenu. Imali su nenadanu eliminaciju iz Evrope i poraz kod kuće od Širokog Brijega što ih opterećuje, a što ćemo mi pokušati okrenuti u svoju korist'', kazao je Jagodić.

Optimističan je kad je u pitanju prekid serije remija i navodi da Čelik nikada ne igra na neriješeno, pa neće ni protiv Sarajeva.

''Čelik ne igra na remi, na Koševu želimo uzeti tri boda''.


Aktuelni prvak Željezničar poslije poraza od Borca je domaćin bijeljinskom Radniku i sve osim pobjede plavih bi predstavljalo prvorazredno iznenađenje.

"Spremni dočekujemo utakmicu, i bez problema sa sastavom", istakao je Hajrudin Đurbuzović, pomoćnik Amara Osima, koji će i u ovom susretu predvoditi Želju.

"Prošle godine smo imali loše iskustvo sa Radnikom, koji je odnio bod sa ‘Grbavice’, ali ovoga puta uz oprez i maksimalan angažman, pobjeda ne bi trebala izostati".

Poslije žestokih riječi nakon utakmice s Borcem u Banjaluci, Đurbuzović više nije želio da govori o prethodnom derbiju.

"Ne želim više da komentarišem suđenje i navijanje na tom meču. Impulsivan sam čovjek, zato sam onako i reagovao, ali to ostavljmo iza sebe", podvukao je Đurbuzović.

Borac će s druge strane gostovati Mladosti iz Velike Obarske, a zanimljivo će biti i u dvoboju Zvijezde, koja još nije osvojila nijedan bod zbog čega je ostavku podnio trener Vladimir Gaćinović, i uvijek ambicioznog Širokog Brijega.

Takođe, jedan od derbija biće odigran u mostarskim Vrapčićima, gdje Velež uz direktan prenos na BHT 1 dočekuje ove sezone odlični Olimpik.

PREMIJER LIGA BiH, PETO KOLO



Subota (17 h)

Zvijezda - Široki Brijeg
Rudar - Leotar
Vitez - Zrinjski
Travnik - Slavija
Sarajevo - Čelik (19 h, TV Arena sport 1)

U nedjelju (17 h)

Mladost - Borac
Velež - Olimpik (BHT 1)
Željezničar - Radnik (20 h)


TABELA: Željezničar 9, Olimpik 8, Široki Brijeg 8, Radnik 8, Borac 8, Zrinjski 7, Slavija 7, Velež 7, Sarajevo 7, Čelik 4, Rudar 3, Mladost 3, Travnik 2, Vitez 1, Leotar 1, Zvijezda Gradačac 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC