• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Niko nam ništa neće pokloniti

Trener Partizana upozorio igrače da i poslije pobjede protiv Tuna moraju maksimalno ozbiljno da uđu u meč sa Radničkim 1923.

 Rašović: Niko nam ništa neće pokloniti Izvor: MONDO

Najveća briga trenera Partizana Vuka Rašovića od trenutka kada je Miloš Jojić postigao gol u četvrtak uveče protiv Tuna i "otkravio" saigrače jeste pitanje motivacije ekipe Partizana za utakmicu 3. kola Jelen Superlige Srbije.

Već u nedjelju od 19 časova u Humsku stiže Radnički 1923 iz Kragujevca, protiv kojeg šampion Srbije nema pravo na kiks zbog remija sa imenjakom iz Niša.

Mladi trener crno-bijelih rekao je da su osim Nemanje Kojića i možda Nikole Gulana svi ostali spremni za utakmicu "oporavio se Šćepović, tu je Fofana, imaćemo dovoljno napadača na raspolaganju", rekao je Rašović i napomenuo:

"Najvažnije je, međutim, da budemo maksimalno koncentrisani i motivisani na ono što je naša realnost, a to je Superliga. Da se tu nije pobijeđivalo ne bi ni bilo utakmica one sinoć. Igrači moraju da znaju koliko klubu znači uspjeh u ligi i da budu sigurni da nam niko ništa neće pokloniti. Svaki bod moraćemo sami da osvojimo".

Rašović je pristao da komentariše pobjedu nad Tunom od 1:0, ali bi svaki put naglasio da je bitnije ono što će biti u nedjelju.

Iz utakmice sa Švajcarcima najviše mu se dopalo posljednjih pola sata, tokom kojih je vidio poletnost i energiju i za preokret pohvalio Nikolu Ninkovića.

On se nije složio sa novinarima da Ninković "trpi" zbog šansi koje dobijaju pozajmljeni igrači Filip Malbašić i Petar Grbić, koji prema mišljenjima predstavnika medija nisu pokazali dovoljno u prethodnih sedam utakmica.

"Oni jesu pozajmljeni, ali je vi očigledno niste upoznati do kraja sa njihovim ugovorima, jer postoje određene opcije na kraju, kada istekne pozajmica. Neću da navodim primjere, ali mnogo je igrača koji su dolazili u Partizan, pružali partije ispod očekivanja, nekad i šest mjeseci, a onda postajali ključni igrači kluba. Grbić i Malbašić odlično rade i siguran sam da će uskoro popraviti formu", istakao je trener crno-bijelih.

Rašović je u istom maniru govorio o Eriku Đemba-Đembi, rekavši da ga je zamijenio i zbog taktike i zbog nedovoljne pripreme.

"Đemba-Đemba će iskoristiti reprezentativnu pauzu za rad po posebnom programu, poslije čega sam siguran da će pružiti više".

Rašović je opomenuo igrače da im dolazi u goste tim sa visokim fudbalerima, opasnim iz prekida i da posebna pažnja mora da bude usmjerena ka vremešnom Darku Spaleviću "koji je već dvije godine dominantan u našoj ligi".

Rašović se nije složio sa konstatacijom da kapiten Saša Ilić u posljednje dvije-tri utakmice nije na svom standardnom nivou kada je u pitanju kvalitet igre.

"Neko vidi to na jedan, neko na drugi način. Saša u ogromnoj mjeri znači ekipi kada je na terenu, osjeća šta je Partizan i preuzima ogroman teret na sebe. Često mijenja pozicije i, ako je i odigrao lošije dva-tri meča, siguran sam da će to brzo proći".

Da li očekuje pojačanja?

"Da!", kratko je rekao Rašović i dodao da u narednih sedam dana očekuje pojačanja u sve tri linije tima.

Na kraju, ponovio je šta bi za njega bilo veliko pojačanje, uprkos tome što je Ninkovića protiv Tuna ostavio na klupi.

"On je u mojim očima starter i ja ga tako doživljavam. Ninković je ključan igrač za Partizan, a ja od njega očekujem da se ponavlja i da već u nedjelju pokaže sve ono što je pokazao protiv Tuna", rekao je Rašović.

(Nikola Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC