• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Preokret Borca za prvo mjesto!

Joco Stokić sa dva brzinska gola početkom drugog poluvremena donio trijumf Banjalučanima u Bijeljini protiv Mladosti 3:2 (1:2).

 PLBiH: Preokret Borca za prvo mjesto! Izvor: MONDO

Mladost je furiozno otvorila utakmicu i već u 15. minutu imala prednost od dva gola. Banjalučani su kapitulirali dva puta u svega tri minuta.

Prvo je Aleksandar Vasić u 12. minutu doveo domaće u vođstvo, a nedugo zatim strijelac prvog pogotka asistirao je Dragiši Komarčeviću, koji pogađa za 2:0.

Borac se budi u 25. minutu, kada preko svog najboljeg strijelca ove sezone Ognjena Đelmića uspijeva da smanji na 2:1. Mogao je Đelmić pet minuta prije kraja prvog dijela igre donijeti izjednačenje gostima, ali je šutirao preko gola.

Ipak, u drugom poluvremenu Banjalučani su pokazali da nisu sa razlogom neporaženi u prva četiri kola. prvo je u 50. minutu iskusni Mladen Žižović uposlio Jocu Stokića, koji pogađa za 2:2, a nepun minut kasnije Stokić svojim drugim pogotkom donosi potpun preokret i pobjedu crveno-plavim.

Ekipa Dragana Jovića tako je nakon nepotpunog petog kola (večeras igraju Željezničar i Radnik) preuzela lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH.

U drugom meču koji je odigran od 17 časova, gledaoci u "Vrapčićima" nisu se ni smjestili na tribine, a Velež je preko Ševke Okića stigao do prednosti. Ipak, to nije poremetilo goste, koji su već u 18. minutu stigli do izjednačenja.

Sulejman Smajić odlično je izveo slobodan udarac, pronašao mladog veznjaka "vukova" Amara Rahmanovića, a ovaj donosi Olimpiku izjednačenje.

U drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, pa su obje ekipe na kraju morale da se zadovolje sa bodom.

U posljednjem meču 5. kola Željezničar i Radnik na "Grbavici" su odigrali 2:2. "Plavi" su dva puta vodili, ekipa iz Bijeljine isto toliko puta stizala rezultat i na kraju sasvim zasluženo odnijela bod iz Sarajeva.

Nakon 0:0 u prvom poluvremenu, Željo je u 47, minutu preko Eldina Adilovića stigao do prednosti. Petnaest minuta Kasnije Matija Katanec poravnao je na 1:1.

Ipak, nakon samo četiri minuta domaćin ponovo dolazi do prednosti. Strijelac je bio Sead Bučan. Bijeljinci se nisu predavali. U 79. minutu Marko Obradović ponovo donosi izjednačenje Radniku, ispostaviće se kasnije i vrijedan bod.

REZULTATI 5. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Mladost - Borac 2:3 (2:1)
/Vasić 12, Komarčević 15 - Đelmić 25, Stokić 50, 51/

Velež - Olimpic 1:1 (1:1)
/Okić 5 - Rahmanović 18/

Željezničar - Radnik 2:2 (0:0)
/Adilović 47, Bučan 66 - Katanec 62, Obradović 79/

U subotu:

Rudar Prijedor - Leotar 2:2 (2:2)
/Mikić 37, Stakić 44 - Zečević 21, 42/

Travnik - Slavija 1:1 (1:1)
/Seferović 45 - Karamatić 23/

Vitez - Zrinjski 1:1 (0:1)
/Kožul 90 - Simeunović 10/

Zvijezda Gradačac - Široki Brijeg 2:0 (2:0)
/Dijata 38, 43/

Sarajevo - Čelik 3:0 (1:0)
/Komazec 45, 75, Suljić 77/

TABELA: Borac 11, Sarajevo 10, Željezničar 10, Olimpik 9, Radnik 9, Zrinjski 8, Široki Brijeg 8, Slavija 8, Velež 8, Rudar Prijedor 4, Čelik 4, Mladost 3, Zvijezda Gradačac 3, Travnik 3, Vitez 2, Leotar 2.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC