• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markec pogodio, Đuričić i Sulejmani asistenti

Benfika pobijedila Žil Visente 2:1 zahvaljujući srpskim fudbalerima koji su ušli u drugom poluvremenu utakmice 2. kola portugalske Primera lige.

 Markec pogodio, Đuričić i Sulejmani asistenti Izvor: MONDO

Proradili Srbi...

Benfika je u 2. kolu Primere pobijedila Žil Visente 2:1 i to najviše zahvaljujući igračima koji su ovog ljeta pojačali lisabonske "orlove" - Lazaru Markoviću, Miralemu Sulejmaniju i Filipu Đuričiću.

Niko od pomenutih igrača nije bio u startnoj postavi Benfike. Jedini Srbin koji je počeo duel sa Žil Visenteom bio je Nemanja Matić.

Domaćin se dugo mučio i malo toga mu je polazilo za nogom. Poslije poraza na premijeri od Maritima (1:2), naslućivao se novi kiks trofejnog kluba.

A, onda je Žorž Hezus odlučio da sredinom drugog dijela napravi tri izmjene. Na klupu je poslao Argentince Gaitana i Salvija, kao i Španca Rodriga, a na teren srpski trio.

VIDEO

Prvo je od 61. minuta zaigrao Marković, da bi malo kasnije priliku dobili Đuričić i Sulejmani. I taman kada su ušli u igru, Žil Visente je poveo. Diogo Viana je pogodio za goste u 69. minutu. Bližio se novi poraz, pogotovo kada je počela da teče sudijska nadoknada.

Ali...

U stilu Mančester junajteda iz finala Lige šampiona 1999. Benfika je stigla do velikog preokreta.

Filip Đuričić je lijepo vidio da Marković ima otvoren put ka golu, odigrao mu je u prostor, a bivši fudbaler Partizana, iz situacije sličnoj onoj koju je imao prošle sezone protiv Intera na Đuzepe Meaci, reagovao mnogo bolje i izjednačio rezultat.

Benfika je vrlo brzo stigla u novi posjed lopte. Marković je prebacio težište igre na desnu stranu, gdje je bio Sulejmani. Bivši as Ajaksa odlično je centrirao, što je iskoristio Lima i golom donio prvu pobjedu Benfiki u novom šampionatu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Giuseppe Bellini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC