• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rabrenović: Voša za suštinske promjene

Generalni sekretar "lala" smatra da je FSS po načinu funkcionisanja daleko od ozbiljnih nacionalnih saveza u zemljama Evrope.

 Rabrenović: Voša za suštinske promjene Izvor: MONDO

Rabrenović je agenciji Beta rekao da će Vojvodina možda kandidovati svog čovjeka za novog čelnika srpske "kuće fudbala", pošto je Tomislav Karadžić najavio odlazak sa funkcije na kojoj je od jula 2008. godine.

"Naš stav se zna, oduvijek je isti. Vojvodina je godinama nezadovoljna radom FSS, to nije novo... Kad smo imali ogromnih problema na finalu Kupa, niko se nije okrenuo".

Nekadašnji fudbalski sudija smatra da nema dileme po pitanju neophodnosti promjena u Savezu.

"Kod nas kao da je Savez formirao klubove, a ne klubovi Savez. Uvijek sve zavisi od Saveza, a ne od klubova", rekao je Rabrenović.

"Kasni se sa promjenama, koje bi nas približile načinu funkcionisanja evropskih nacionalnih federacija. Nigdje u svijetu članovi najvišeg tijela fudbalske organizacije ne dolaze iz najvećih klubova, kao kod nas. Ovdje je obavezno da Zvezda ima dva člana, da Partizan ima dva člana, Jagodina jednog... To je nezamislivo. Ti ljudi moraju da budu nezavisni, da bi se brinuli o Savezu, a ne o svojim klubovima".

Rabrenović je dodao da niko ne može da zna šta će se desiti na izbornoj Skupštini FSS, čije raspisivanje će inicirati Karadžić, kao i da je svačije demokratsko pravo da predloži kandidata.

"Vojvodina će podržati onog kandidata u kog bude imala povjerenja da može da vodi FSS. A, možda će imati i svog kandidata".

Nekadašnji predsjednik FSS, Zvezdan Terzić, sada prvi čovjek OFK Beograda, za MONDO je rekao da bi Karadžićevog nasljednika trebalo da predloži Crvena zvezda.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC