• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ružić: Fudbalska Srbija pod lupom UEFA

Potpredsjednik Partizana kaže da mu nije jasno zbog čega je predsjednik FSS ustuknuo pred "pritiskom ulice".

 Ružić: Fudbalska Srbija pod lupom UEFA Izvor: MONDO

Branko Ružić rekao je novinarima u Skupštini Srbije da ne vidi razlog zašto bi se predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić prijevremeno povukao sa funkcije, osim ako to nije iz ličnih razloga.

Jedan od potpredsjednika fudbalskog kluba Partizan, dodao je da nikada nije bio za "reaktivan odnos na pritisak ulice" i da je do smjene na čelu Saveza trebalo da dođe kroz demokratsku proceduru.

"Ne vidim nijedan razlog da Karadžić posegne za takvim aktom. Ali, ako je to njegov lični čin, mogu da izrazim samo razumijevanje", prokomentarisao je Ružić odluku Tomislava Karadžića da po završetku jesenjeg dijela sezone podnese ostavku i raspiše nove izbore.

Ružić je dodao da nije siguran da će dobrobit srpskom fudbalu i sportu uopšte, donijeti ovakav način borbe "nekih centara moći" za prevlast u fudbalu.

"Mislim da su mnogi negativni iskoraci već napravljeni i da će UEFA biti zainteresovana za ovo što se događa danas u Srbiji", aludirao je na čuveni princip nemiješanja fudbala i politike, na kome insistiraju FIFA i UEFA.

Upitan da li Partizan ima svog kandidata za novog predjsednika FSS, Ružić je naveo da neće biti dobro ako se budemo dijelili na klubove.

"Najvažnije je da se nađe kvalitetan kandidat, sa integritetom i visokim stepenom prepoznatljivosti u svjetskom i evropskom fudbalu. Ne može srpskom sportu i fudbalu da pomogne ako se budemo dijelili na Zvezdu i Partizan. Dosadašnji predsjednik FSS nije bio čovjek ni Zvezde ni Partizana, već je radio u korist srpskog fudbala".

(MONDO/Agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC