• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted i Čelsi preoprezni - 0:0!

Veliki derbi Premijer lige završen bez golova - 0:0. Na Old Trafordu odigran "tvrd" i borben meč, ali bez pravih prilika.

 PREMIJER: Junajted i Čelsi preoprezni - 0:0! Izvor: MONDO

Najavljen je žestok meč, koji se i dogodio. Najavljena je i velika borba, pa je vođena na svakom dijelu terena i u svakom trenutku. Samo su nedostajali golovi i konkretne šanse.

Meč Mančester junajteda i Čelsija na Old Trafordu završen je bez pogodaka, na veće zadovoljstvo gostujućeg trenera.

Smiren, povremeno i nasmijan, Žoze Murinjo došao je na jedan od svojih omiljenih stadiona i u finišu meča jasno branio remi, protiv kojeg nije imao ništa protiv ni uoči početka.

"Mislim da je rezultat fer. Rekao sam igračima prije utakmice: 'Igramo za pobjedu, ali ako ne pobijedimo, ne gubimo'", otkrio je nakon meča.

U skladu sa tim je i postupio. Na teren je poslao ekipu bez izrazitog centarfora. Nijemac Andre Šurle bio je dio startne postave, ali je više imao zadataka u veznom redu nego u napadu...

Sa druge strane, Dejvid Mojes uvrstio je u tim i nezadovoljnog Vejna Runija, za koga je upravo Čelsi uoči meča poslao i treću novčanu ponudu.

Snažni napadač "đavola" bio je posebno inspirisan, pa je zbog svoje borbenosti, uklizavanja u odbrani i igre u napadu zaslužio da bude ocijenjen kao jedini pobjednik prilično neinteresantnog meča.

Junajted je posljednju utakmicu bez golova na svom terenu odigrao 2009. godine, kada mu je u gostima bio Arsenal.

Prije svega zahvaljujući odličnom postavljanju odbrane Čelsija - Ivanović, Kejhil, Teri, Kol, 75.000 posjetilaca Old Traforda nije u ponedeljak uveče vidjelo nijedan gol.

Napadi Junajteda završavali su se na desetak metara od golmana "plavaca" Petra Čeha, a veznjaci i centarfori "đavola" nisu ni u jednom momentu našli način kojim bi ozbiljno mogli da ugroze češkog čuvara mreže.

Sa druge strane, "plavci" su koliko-toliko prijetili iz kontri, ali ih ni to nije previše interesovalo nakon ulaska Džona Obija Mikela umjesto Šurlea u finišu. Doduše, Fernando Tores je tada bio na terenu, ali su Nemanja Vidić i Rio Ferdinand znali kako da ga zaustave.

"I jedni i drugi smo htjeli pobjedu i niko nije htio da izgubi. Bila je to velika, velika utakmica, ali bez golova", konstatovao je Murinjo.

Igrači oba tima tražili su od sudije Martina Etkinsona da dosudi penal u njihovu korist. Domaći nakon što su pogodili Frenka Lamparda u ispruženu ruku na isteku časa igre, a gosti kada je Fil Džons pomilovao Ešli Kola. Ipak, arbitar je ostao nijem.

Relativno konkretne prilike viđene su samo u posljednjih 15 minuta, na polovini Čelsija.

Runi je u 78. jako šutirao iz daljine, a Čeh atraktivno reagovao i izbacio loptu u korner. Robin van Persi šutirao je deset minuta kasnije, ali je lopta u gužvi pogodila Obija Mikela.

Posljednji Etkinsonov zvižduk pojedini igrači dočekali su i nasmijani, što ujedno znači da su i jedni i drugi svjesni da im najveće bitke tek predstoje i da će biti vremena da njihove žešće okršaje.

Možda su zato i uskratili publiku za očekivano zadovoljstvo.

REZULTATI 2. KOLA:

Mančester junajted - Čelsi 0:0

U nedelju

Kardif - Mančester siti 3:2 (0:0)

/Gunarson 60', Kembel 79', 87' - Džeko 52', Negredo 92'/

Totenhem - Svonsi 1:0 (0:0)

/Soldado 58' p/

U subotu:

Fulam - Arsenal 1:3 (0:2)
/Bent 77 '- Žiru 14', Podolski 41', 68'/

Hal - Norič 1:0 (1:0)
/Brejdi 22'p/

Njukasl - Vest Hem 0:0

Everton - VBA 0:0

Sautempton - Sanderlend 1:1 (0:1)
/Fonte 88' - Đakerini 3'/

Stouk - Kristal palas 2:1 (0:1)
/Adam 58', Šokros 62' - Šamak 31'/

Aston Vila - Liverpul 0:1 (0:1)
/Staridž 21/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC