• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha: Žao mi je Toleta, dobro je radio

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović stao uz odlazećeg predsjednika FSS Tomislava Karadžića

 Miha: Žao mi je Toleta, dobro je radio Izvor: MONDO

Fudbalska Srbija je htjela Sinišu Mihajlovića za selektora, a Tomislav Karadžić joj je uslušio želju. Ali, rezultati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine nisu išli uporedo sa Mihajlovićevom idejom o podmlađivanju tima.

Fudbalska Srbija se okrenula protiv Mihajlovića. Ali, dobrim dijelom i protiv Karadžića, koji je najavio odlazak u decembru.

Odluka Karadžića prilično je iznenadila Mihajlovića.

"Žao mi je zbog Toleta, zbog svega što smo prošli zajedno. Očigledno nije mogao da izdrži toliki pritisak. Za mene je to iznenađenje, jer Karadžića znam kao baš drugačiju osobu, koja se nikad ne bi povukla pred drugima, vjerovao sam da će i sada izdržati", rekao je Mihajlović "Večernjim novostima".

Sada kada Karadžić odlazi sa mjesta prvog čovjeka srpskog fudbala, sva je prilika da će i Mihajlović.

"Imam taj 'luksuz' da mi ugovor ističe u decembru i da poslije toga mogu mirno da odem. Rekao sam da bih rado prihvatio da razgovaram sa FSS o nastavku saradnje, ali ako dođu tu neki ljudi sa kojima ne bih sjeo ni kafu da popijem, jasno je da od toga nema ništa. Doduše, ne vjerujem ni da bi oni mene htjeli. Najviše, dakle, zavisi od toga ko će doći u savez poslije Karadžića, pošto mislim da je on jako dobro radio u prethodnom periodu", kaže Mihajlović.

Zanimljivo, iako je nekada igrao u Crvenoj zvezdi, Mihajlović je u više navrata kritikovao rukovodstvo tog kluba, smatrajući da u napadima na Karadžića pokušava sebi da nađe alibi za sve neuspjehe - kako na sportskom, a pogotovo na finansijskom planu.

"Ako su toliko uporni, neka ga smjene više! Mislim da bi prvo trebalo da gledaju svoje dvorište, da riješe svoje probleme, pa onda da gledaju druge. FSS za razliku od Crvene zvezde nema nijedan dug, štaviše, pozajmljuje novac drugima. Zato neka oni pokušaju da poprave stanje u svom klubu, neka se bave crveno-belima", poručio je Mihajlović nedavno čelnicima kluba u kojem se proslavio.

U prethodnih nekoliko nedjelja, napisano je više saopštenja nego u vrijeme predizborne političke kampanje. U nekim od tih saopštenja pojavila se i priča da je moguće da utakmica Srbija - Hrvatska bude prekinuta, što bi značilo i rigorozne sankcije koje bi izrekla UEFA.

Mihajloviću nije jasno ko tako nešto može da smisli i uradi.

"Stvarno ne znam ko razmišlja o tome, kakvi su to bolesni mozgovi! Vjerujem da je moguće, pa nije se Đenova desila toliko davno. Ne znam kome je u interesu, niti u kakvom interesu, da se na naš fudbal stavi katanac, da reprezentacija i klubovi budu izbačeni iz evropskih takmičenja na pet-šest godina. Neko ima ozbiljne probleme u glavi... Niti je Tomislav Karadžić isto što i FSS, niti je Siniša Mihajlović reprezentacija Srbije. Mi ćemo ubrzo otići, bolesno je ako neko zbog nas misli da prekine utakmicu i da će time nešto dobiti", kaže Siniša Mihajlović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC