• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Runi, reci da ostaješ i odustajemo

Žoze Murinjo umije često da provocira rivale, ali je ovog puta govorio fer i pošteno, uz puno poštovanje prema Junajtedu i Runiju.

 Murinjo: Runi, reci da ostaješ i odustajemo Izvor: MONDO

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo bio je potpuno realan govoreći o mogućnostima da zvijezda Mančester junajteda Vejn Runi pređe u njegov klub.

U ponedjeljak uveče, u velikom derbiju, Junajted i Čelsi su odigrali 0:0, a novi menadžer "đavola" Dejvid Mojes je, mnogi misle i simbolično, prvi put ove sezone uvrstio Runija u startu postavu.

Čelsi je za sada dva puta slao ponude za pobunjenu "desetku" Junajteda, ali je klub sa "Old traforda" to odbijao, zbog čega je Murinjo rekao da će treća ponuda biti poslata tek poslije derbija kako ne bi bila pogrešno protumačena u redovima najvećeg rivala.

Nijednog trenutka "Specijalni" nije želio da krije da Čelsi želi Runija, pa je tako poslije utakmice rekao:

"Junajted je poseban klub sa posebnim navijačima i iskreno mislim da Runi vjerovatno sada želi da ostane u klubu", rekao je Murinjo, koji je iz prvog reda mogao da čuje ovacije publike poslije svakog dobrog poteza njihovog ljubimca.

Međutim, dugo već se čini da Runi nije srećan u Junajtedu, koliko su u Junajtedu srećni s njim. I prošle sezone dugo su trajali pregovori oko produžetka ugovora, kada se fudbaler služio i menadžerskim trikovima i u jeku razgovora nagovještavao odlazak, nevoljno trenirao, itd.

Poslije povlačenja sera Aleksa Fergusona i dolaska Mojesa, koji je trenirao Runija kao tinejdžera u Evertonu, priče oko rastanka igrača i kluba bivale su sve glasnije zbog navodne netrpeljivosti sa Mojesom.

To se do sada nije dogodilo iako su ga mnogi htjeli, pa i Arsenal, ali je samo Čelsi slao konkretne, pisane ponude.

Murinjo je rekao da će do 2. septembra njegov klub odustati samo ukoliko se Runi javno izjasni da želi da ostane u klubu.

"Ako je njegova odluka da ostane u Junajtedu, mi ćemo to poštovati i reći: 'Ovdje je kraj, odustajemo'. Ako on sada, poslije utakmice sa nama, smatra da ne želi više da ode, onda je fer da to kaže javno kako bismo i mi znali na čemu smo i šta da očekujemo", javno je Murinjo pozvao Runija da se izjasni i tako ostavi Čelsiju mogućnost da pokuša da ojača napad na drugom mjestu.

Murinjo je veći dio utakmice sa Junajtedom odigrao bez klasičnog napadača. U drugom poluvremenu ubacio je u igru Fernanda Toresa, ali se Španac nije proslavio. Uprkos prilično zatvorenoj postavci igre, Čelsi je pokazao više tokom 90 minuta, mada je utisak da je Junajted imao bolje šanse, iako rijetke.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC