• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li jedna ovca mora biti ubiVena zbog fuce!

Čelnici kazahtastanskog Šahtjora nastaviće ritual za koji vjeruju da im je pomogao u dosadašnjem toku kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Da li jedna ovca mora biti ubiVena zbog fuce! Izvor: MONDO

Kazahstanski Šahtjor nalazi se pred vratima raja, odnosno ulaska u Ligu šampiona, a u klubu i njegovi navijači vjeruju da im u tome pomaže i to što izlaze u susret bogovima.

Pred prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv Seltika, čelnici Šahtjora su zaklali ovcu na stadionu. Šahtjor je prvi meč dobio 2:0.

Bijesni zbog tog čina, predstavnici organizacije za zaštitu životinja PETA poslali su oštri pismo UEFA, tražeći kaznu za Šahtjor. Ali, u kazahstanskom klubu se uopšte ne tangiraju zbog tih kritika i zahtjeva da Šahtjor bude kažnjen.

Štaviše!

Klanje ovaca će biti nastavljeno, najavio je predsjednik kluba Viktor Kumikov.

Uoči revanša na Seltik parku, Kumikov je na konferenciji za novinare u Škotskoj rekao da svaki klub ima svoje rituale i tradiciju pred neke važne mečeve.

"Siguran sam da i Seltik ima neke svoje rituale. Mi ćemo se truditi da poštujemo našu tradiciju, a ta tradicija postoji prije nego što je ovaj klub nastao", rekao je prvi čovjek Šahtjora.

Upitan da li to znači da će ponoviti ritual iz Astane, odgovorio je: "Vjerovatno da".

Na molbu da precizira da li to znači da će ubiti ovcu, Kumikov se nasmijao i odgovorio: "Koliko ja znam, škotska poljoprivreda i stočarstvo je razvijeno i vjerujem da neće biti problem da nađemo neku ovcu".

Ipak, on smatra da ritual izveden pred prvu utakmicu plej-ofa nije presudno uticao na ishod, odnosno pobjedu njegovog tima.

"Ta tradicija i ritual, možda, imaju psihološkog uticaja na igrače i pomaže im da se opuste pred utakmicu. Ali, jasno je da je teren jedino mjerilo. Mi smo dali dva gola, Seltik nijedan i to je ono što se računa", rekao je Kumikov.

Za pretpostaviti je da čelnicima Šahtjora domaćini, ipak, neće izaći u susret i neće dozvoliti da se ubije nedužna životinja zbog igre zvane fudbal.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC