• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši Lendlov trener pomaže Đokoviću

Poljak Vojtek Fibak priključio se stručnom štabu najboljeg tenisera svijeta. "Vidjećemo kako nam ide u ove dvije nedelje", rekao je Novak.

 Bivši Lendlov trener pomaže Đokoviću Izvor: MONDO

Novak Đoković prošle nedelje je prekinuo saradnju sa Dušanom Vemićem, ali je odmah pronašao čovjeka koji bi mogao da popuni prazninu u njegovom stručnom štabu.

Pored nezaobilaznog Slovaka Marijana Vajde (48), Novaku sada pomaže Poljak Vojtek Fibak (61), o čemu je govorio nakon pobjede nad Litvancem Berankisom u prvom kolu US opena.

"Priključio nam se za ovaj turnir. Na neki način se nalazi na probi, da vidimo kako će funkcionisati naša saradnja i kako će se uklopiti u moj tim. Mislim da smo dobro radili tokom šest-sedam dana priprema za US open, a i prvi meč je protekao zaista dobro", rekao je Đoković.

Zatim je iskoristio priliku da predstavi Fibaka, koji je bio teniski profesionalac tokom 70-ih i 80-ih.

"Imamo veoma dobar odnos, živimo u istom mjestu (Monte Karlo) i dugo se znamo. Bio je među 10 najboljih tenisera svijeta, imao je sjajnu karijeru i u singlu i u dublu. Godinama je trenirao Ivana Lendla, ima ogromno iskustvo i brojna poznanstva, kao i strast prema tenisu. Odlično vidi šta se događa na mečevima i daje kvalitetne savjete..."

Izrazivši nadu da će ta priča nastaviti da se razvija u pozitivnom pravcu, Novak je objasnio da je odluku o uključivanju Fibaka donio zajedno sa najbližim saradnicima.

"To je bila timska odluka. Ja nikad i ne odlučujem sam, jer u tenisu, na kraju, pobjeđuje timski rad, iako je to individualan sport. Svi smo bili saglasni da nam je potrebno još malo pomoći i konsultacija. Vojtek Fibak je prava osoba za nas u ovom trenutku, a vidjećemo kako će biti dalje".

Novak će se u drugom kolu posljednjeg grend slem turnira sezone sastati sa Nijemcem Bendžaminom Bekerom, koji je 87. teniser svijeta i koga je pobijedio na Australijan openu 2008. godine (3:0), u jedinom dosadašnjem okršaju.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC