• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Valjak" prvi put gazi Švajcarsku

Crno-bijeli do sada nisu imali priliku da igraju utakmice evro kupova u Švajcarskoj.

 "Valjak" prvi put gazi Švajcarsku Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan aktivan je u evropskim klupskim takmičenjima još od prvog izdanja Kupa šampiona u sezoni 1955/1956. Dvomečom sa lisabonskim Sportingom, crno-bijeli otvorili su takmičenje koje će kasnije prerasti u najjače, ne samo na Starom kontinentu već i na cijeloj planeti.

Zanimljivo da za 53 sezone Evropi i 125 protivnika, od kojih su se neki ponavljali više puta kroz šest takmičenja - Kup i Ligi šampiona, Kupu, Ligi UEFA i Ligi Evrope, Kupu kupova, Intertoto i Mitropa kupu i Kupu sajamskih gradova, Partizan nikada do Tuna nije odmjerio snage sa nekim švajcarskim klubom.

Za sada ima pozitivan skor, jer je prošlog četvrtka pobijedio u Beogradu 1:0.

Crno-bijeli u srijedu prije podne redovnom linijom "Svis Internešenl Er Lajnsa" otputovali u Bern i u njemu će naredna dva dana biti smještena ekspedicija srpskog šampiona.

Glavni grad Švajcarske federacije udaljen je 30-ak kilometara od Tuna, gdje će "parni valjak" u četvrtak od 20 časova pokušati da izbori osmi nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja (pet Liga Evrope i dve Lige šampiona).

Međutim, Kanton Bern nije stran Fudbalskom klubu Partizan, pogotovo ne šefu stručnog šteba Vuku Rašoviću.

Crno-bijeli su pre pet godina, pripremajući se za osvajanje druge od trenutno šest uzastopnih titula, jedno vrijeme proveli u turističkom mjestu Špic na obali Tunskog jezera.

Iz te ekipe koja je tada boravila u Švajcarskoj, računajući sve igrače i kompletan stručni štab, i dalje su sa crno-bijelima Rašović, koji je 2008. bio asistent treneru Slaviši Jokanoviću, fizioterapeut Slobodan Branković, maser Viktor Vujošević i ekonomi Branko i Rade Vučićević.

Baza Beograđanima bila je ista ona kao i reprezentaciji Njemačke pred Svjetsko prvenstvo 1954 ("pancer divizija" je na iznenađenje svih pobijedila Mađarsku u finalu).

Partizan te 2008. godine nije imao priliku da odigra utakmicu u Tunu, ali je odradio nekoliko treninga na stadionu sa izuzetno pripremljenim terenom sa pravom travom. U međuvremenu, Tun je dobio novi stadion sa kapacitetom od 10.000 mjesta i vještačkom travom.

Na njemu će Partizan odigrati prvu takmičarsku utakmicu u Švajcarskoj.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC