• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitanti i povratnik: Baš smo srećni

Povratnik među "orlove" Stefan Šćepović i debitanti Jojić i Živković presrećni što će biti dio istorije i oproštaja Dejana Stankovića od A tima.

 Debitanti i povratnik: Baš smo srećni Izvor: MONDO

Siniša Mihajlović ne računa na čak sedmoricu standardnih reprezentativaca (neke je ustupio mladoj reprezentaciji, neki su povrijeđeni, a Neven Subotić je odlučio da "napreduje" u klubu), pa je to prilika da se nametnu nove snage.

Stefan Šćepović igra kao preporođen u Sportingu iz Hihona. Poslije ne baš ubjedljivih igara i učinka u Partizanu, Šćepović je otišao u redove španskog drugoligaša i pogodio je. Kažu da u fudbalu treba da se poklope razne stvari, a njemu se, očigledno, to dogodilo u Hihonu.

Po dolasku na okupljanje reprezentacije u Staru Pazovu, Šćepović je novinarima rekao da mu je veoma drago što je opet dio nacionalnog tima i kaže da je to i zaslužio.

"Teren je jedino mjerilo i vjerujem da sam formom zaslužio poziv. Presrećan sam zbog povratka u reprezentaciju i pokušaću da opravdam povjerenje", odgovorio je Šćepović na pitanje da li je, možda, i ranije trebalo da bude pozvan.

Upitan da li može da i u reprezentaciji pruži ono što i u Hihonu, Šćepović kaže da ne želi ništa da obećava.

"Trudiću se da maksimalno doprinesem ekipi, ali bitno je da cijeli tim igra dobro. Bitno je da ovaj ciklus završimo pobjedama", kaže napadač Sportinga iz Hihona.

Do nedavno, član nacionalnog tima bio je i njegov brat Marko Šćepović. Nih dvojica nikako da istovremeno budu dio reprezentacije.

"Jednom prilikom smo obojica bili pozvani, ali se Marko tada povrijedio. Bili smo jednom i u mladoj reprezentaciji. Vjerujem da će Marko izboriti mjesto u Olimpijakosu, a onda i da se vrati u nacionalni tim", kaže Stefan Šćepović.

O njegovom statusu bilo je zabune. Da li je otišao u Sproting na pozajmicu iz Partizana ili je ostvaren kompletan transfer?

"Španski mediji su prenijeli da dolazim na pozajmicu, ali ste čuli izjavu sportskog direktora Partizana Alberta Nađa da sam igrač Sportinga. Ja sam od početka znao na čemu sam, a ne znam zašto je predstavljeno da idem na pozajmicu", rekao je Stefan Šćepović.

Za prijateljski meč protiv Japana, 11. oktobra u Novom Sadu, kada će se od reprezentacije oprostiti Dejan Stanković, Mihajlović je pozvao i trojicu debitanata, od toga dvojicu igrača Partizana. Potom slijedi duel protiv Makedonije u kvalifikacijama za Mundijal, što će zapravo biti borba za treće mjesto u grupi.

Kada je čuo da je pozvan u A tim, Miloš Jojić je častio drugare. Red je.

"Drago mi je što sam dio ove ekipe sastavljene od najboljih igrača koje Srbija ima i to će mi sigurno biti odskočna daska za nastavak karijere. Nisam očekivao selektorov poziv, ali sam se nadao u podsvijesti, a on je stigao pred utakmicu sa OFK Beogradom. Mihajlović me je pozvao, saopštio lijepe vijesti i rekao mi da nastavim dobro da igram. Nadam se da da će tako i biti", rekao je Jojić.

Ako bude igrao protiv Japana u Novom Sadu ili protiv Makedonije u Jagodini, 15. oktobra, Andrija Živković će ući u istoriju kao najmlađi debitant u srpskoj reprezentaciji.

Ovom momku život se za kratko vrijeme promijenio iz korijena. Postao je prvotimac Partizana, daje golove, pozvan je u mladu selekciju, a onda ga je i Mihajlović primijetio.

"Drago mi je što debitujem na oproštajnoj utakmici jednog idola kakav je Dejan Stanković. Nisam očekivao da ću ovako brzo stići do A tima i nadam se da ću se brzo uklopiti", rekao je Živković.

(J. Terzić - MONDO, foto: FK Partizan/Area Multimedia RSG)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC