• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog penala pretučen šesnaestogodišnji sudija

Nesvakidašnji incident dogodio se na utakmici četvrte lige RS u Brodu, gdje je gostujući fudbaler slomio nos sudiji zbog dosuđenog jedanaesterca.

 Zbog penala pretučen šesnaestogodišnji sudija Izvor: MONDO

Naime, u 8. kolu Područne lige Doboj (četvrtoligaški rang Republike Srpske), šesnaestogodišnji arbitar Boško Vuksanović iz Šamca dosudio je jedanaesterac za domaći Polet 1926, koji je u tom trenutku protiv Kladara Gornjih vodio sa 2:1.

Tada su uslijedilo nemile scene. Gostujući igrači opkolili su sudiju, jedan od fudbalera Kladara Gornjih ga je udario, nakon čega je mladi arbitar odlučio da prekine susret.

Po završetku meča, prema navodima Boškovog oca Dragana koji je bio prisutan na stadionu, igrač Kladara Gornjih Milan Tešić pesnicom je udario Boška i polomio mu nos, prenosi portal RS-Sport.

"Još sam u šoku poslije onih dešavanja u Brodu. Ne mogu sebe da ubijedim da postoje onakvi ljudi, koji su spremni da unište i jedan mladi život, samo zato što su isfrustrirani, zato što ih je navodno oštetio sudija. Pa zar je to cijena bavljenja najljepšom sporednom stvari na svijetu? Kada su se sve formalnosti završile, krenuli smo prema svojim automobilima da krenemo kući. Dok sam bio u automobilu, a trojica sudija čekala da uđu, jedan od fudbalera Kladara Gornjih je došao do Boška i udario ga pesnicom po nosu, od čega je on odmah pao na zemlju. Njegovi pomoćnici i ja smo odmah reagovali, ali je napadač pobjegao. Međutim, znamo da se radi o fudbaleru Kladara Gornjih, Milanu Tešiću"
, rekao je Boškov otac Dragan.

Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja u Brodu, Boško je upućen na Odjeljenje otorinolaringologije Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju, gdje je utvrđeno da je mladom arbitru slomljen nos, odnosno da je zadobio teške tjelesne povrede. Za srijedu je zakazana operacija, koja je neophodna zbog težine preloma.

"Sve potrebne izjave dali i policiji. Koristim priliku da se zahvalim medicinskom osoblju u hitnoj službi u Brodu i bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, kao i policiji RS, koji su stvarno uradili svoj posao visoko profesionalno. Apelujem na organe PFS Doboj da vinovnika ovog nemilog događaja što oštrije kazne, kako bi mlade sudije, mogle da se razvijaju u svom pozivu, a ne da strepe, koji će završiti sljedeći, kao moj 16-godišnji sin Boško. Ja ću podnijeti i privatnu tužbu i neću dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno", poručio je Dragan Vuksanović.

Povodom incidenta oglasili su se i iz sudijske organizacije Opštinskog fudbalskog saveza Šamac, kojem Vuksanović pripada.

"Boško je jako perspektivan sudija i kao savezni instruktor suđenja pratio sam i pratim njegovo suđenje. Nemam riječi kojim bih mogao opisati ovo što se desilo u Brodu. Postavljam sam sebi pitanje, dokle će huligani da se iživljavaju nad mladim sudijama i kakvu poruku da pošaljemo budućim sudijama, poslije ovoga. Očekujem da disciplinski organi PFS Doboj bude nemilosrdni u ovom slučaju i da neće imati milosti prema onima, koji su doveli do ovoga", rekao je Muhamed Atić, član sudijske organizacije OFS Šamac.

Iz Centra javne bezbjednosti potvrdili su da se u Brodu dogodio incident, a istraga je u toku.

(MONDO, foto: RS-Sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC