• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" u klubovima uglavnom griju klupu!

Od 23 pozvana igrača reprezentacije BiH, devet nije igralo u posljednjim mečevima, a čak njih 11 nije bilo u sastavima svih 90 minuta.

 "Zmajevi" u klubovima uglavnom griju klupu! Izvor: MONDO

Fudbaleri Bosne i Hercegovine u ponedjeljak uveče se okupljaju za završne mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U bazu hotela "Hercegovina" na Ilidži, selektor BiH Safet Sušić će okupiti "zmajeve" za mečeve sa Lihtenštajnom u Zenici i Litvanijom u gostima.

Nesporno, BiH je bolja od oba rivala i sa šest bodova sigurno sa prvog mjesta putuje na Mundijal prvi put u istoriji.


Safet Sušić je za mečeve protiv Lihtentašjna i Litvanije pozvao 23 igrača. Jedina promjena je poziv vezisti Rijeke Zoranu Kvržiću umjesto povrijeđenog Mensura Mujdže.

"Svi fudbaleri trebaju doći do uveče na okupljanje. Niko nije najavio kašnjenje, niti ima razloga za to. Najvažnije je da svi fudbaleri dođu zdravi. Pripreme će biti uobičajene kao i dosad. Prvi trening je na rasporedu sutra u jutarnjim satima na stadionu u Hrasnici. Nakon toga ćemo odraditi još dva treninga. Raduje me da će igrači doći dobro raspoloženi zbog uspjeha u svojim klubovima. Emir Spahić je osvojio bod sa Bajerom protiv Bayerna, Pjanićeva Roma je pobijedila, kao i Mančester siti, mada Edin Džeko nije igrao utakmicu protiv Evertona", izjavio je selektor BiH Safet Sušić.

Iako je Papetova izjava optimistična, ako je suditi po formi drugih reprezentativaca u klubovima, optimizma baš i nema previše jer čak devet "zmajeva" nije igralo u posljednjim kolima evropskih liga, a njih 11 nije bilo u sastavima svih 90 minuta.



Golmani:

Asmir Begović (Stouk) - Prvi je golman engleskog tima cijele sezone, a branio je u Londonu protiv Fulama u porazu od 1:0.

Jasmin Fejzić (Alen) - Redovno brani u popularnoj Cvajti, a posljednji put je njegov Alen poražen od Dinama iz Drezdena (2:0).

Asmir Avdukić (Borac Banjaluka) - Avdukić je neprikosnoven na golu Borca, koji je u Prijedoru savladao Rudar (1:2).

Odbrana:

Emir Spahić (Bajer) - Kapiten BiH igrao svih 90 minuta protiv Bajerna (1:1).

Boris Pandža (Gornik Zabrze) - Nakon dužeg izbivanja sa terena Boris Pandža odigrao je bez problema cijeli meč za svoj Gornik u kojemu su na gostovanju savladali ekipu Pogona sa 4:1.

Ermin Bičakčić (Braunšvajg) - Cijeli meč igrao u prvoj pobjedi u Bundesligi protiv Volfsburga (0:2).

Toni Šunjić (Zorija) - Šunjić je standardan u Zoriji koja nakon 12 kola zauzima sedmu poziciju u ukrajinskom prvenstvu. U posljednjem kolu Šunjić je odigrao svih 90 minuta na gostovanju Hoverli koje je završeno rezultatom 0:0.

Ervin Zukanović (Gent) - Zukanović nije konkurisao u posljednjem meču protiv Genka.

Avdija Vršajević (Hajduk) - Hajduk je u gradskom derbiju remizirao protiv Splita bez golova. Vršajević nije nastupio u ovoj utakmici, a drugi bh. internacionalac u redovima Hajduka Tino Sušić odigrao je drugo poluvrijeme za "bile".

Vezni red:


Senad Lulić (Lacio) - Odigrao je 90 minuta na poziciji lijevog beka u meču protiv Fiorentine koji je završen bez golova.

Sejad Salihović (Hofenhajm) - Sa klupe za rezervne igrače gledao remi Majnca i Hofenhajma (2:2) u okviru osmog kola Bundeslige.

Adnan Zahirović (Bohum) - Bohum je izgubio od Inglštata na svom terenu sa 0:1, a Zahirović nije ulazio u igru.

Elvir Rahimić (CSKA Moskva) - Elvir Rahimić kao rezerva je gledao poraz "armejaca" od gradskih rivala Dinama (0:2).

Haris Medunjanin (Gacijantepspor) - Gacijantep je ostvario treću uzastopnu pobjedu (jedna u kupu, dvije u ligi) slavivši protiv Kajserispora sa 0:1. Medunajnin je igrao do 77. minuta.

Senijad Ibričić (Ercijespor) - Ercijespor je u gostima izgubio protiv Konijaspora sa 0:1, a Ibričić odigrao svih 90 minuta.

Miralem Pjanić (Roma) - Lider Serije A Roma je sa 0:3 pregazila Inter u Milanu. Pjanić je zbog lakše povrede igru napustio u 57. minutu.

Miroslav Stevanović (Elče) - Elče je sa 2:1 savladao Espanjol, a Stevanović je utakmicu gledao sa klupe za rezerve.

Izet Hajrović (Grashopers) - heroj iz Žiline zbog suspenzije od četiri meča neigranja nije bio u konkurenciji za utakmicu protiv Tuna (1:1).

Zvjezdan Misimović (Guižu Rene) - Zbog četvrtog žutog kartona Misimović je propustio posljednji meč protiv Šangaja.

Zoran Kvržić (Rijeka) - nakon remija protiv Betisa u Ligi Evrope, Rijeka je gostovala Dinamu. Zagrepčani su sa 1:0 slavili u derbiju, a Kvržić je ušao u igru u 57. minutu.

Edin Višća (Istanbul) - Višća je postigao pogodak za svoj tim u Drugoj turskoj ligi u trijumfu nad Karsijakom rezultatom 4:2.

Napad:

Vedad Ibišević (Štutgart) - "Švabe" su ugostile Verder i odigrale neriješeno 1:1. Ibišević je odigrao cijeli susret.

Edin Džeko (Mančester siti) - Sa klupe za rezervne igrače gledao pobjedu Sitija nad Evertonom od 3:1.

(MONDO, foto: Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC