• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORLIĆI: Srnić mijenja Markeca

Fudbaler Čukaričkog pozvan u mladu selekciju Srbije umjesto povređenog Lazara Markovića.

 ORLIĆI: Srnić mijenja Markeca Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije narednih dana igraće važne duele u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, a "orlićima" će od značajne pomoći biti i nekolicina fudbalera koji su prekomandovani iz A u mladi tim.

Selektor A tima Siniša Mihajlović prepoznao je značaj utakmica koje ima mladi tim i prepustio je svom kolegi Radovanu Ćurčiću nekoliko fudbalera - Aleksandra Mitrovića, Matiju Nastasića, Filipa Đuričića i Lazara Markovića.

Međutim, Lazar Marković je povrijeđen i neće moći da pomogne mladoj selekciji, pa je Ćurčić umjesto njega pozvao Slavoljuba Srnića iz Čukaričkog, momka koji je u žiži fudbalske javnosti, pogotovo poslije gola "svojoj" Crvenoj zvezdi.

"Lazar Marković je povrijedio zadnju ložu. Radi se o ozbiljnijoj povredi, slijedi mu pauza od najmanje dvije, tri nedjelje, tako da na njega nećemo moći da računamo na ovom okupljanju. Naknadno je poziv dobio Slavoljub Srnić iz Čukaričkog", rekao je Ćurčić novinarima u beogradskom holetu "M" na okupljanju mlade reprezentacije.

A evo šta kaže Srnić:

"Iskreno, iznenadio me je poziv. Jutros kad sam se probudio dobio sam poziv.... Nije da sam bio u čudu, očekivao sam tako nešto. Očekujem pobjede u predstojećim utakmicama i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo".

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde u nedjelju uveče je bio kreator pobjede Čukaričkog. Asistirao je kod prvog gola, postigao je drugi. Kada je postigao gol nije se radovao, jer je "Zvezdino dijete".

Na pitanje novinara da li je veće čudo bila pobjeda nad Zvezdom ili poziv u reprezentaciju, Srnić je kratko odgovorio:

"Ono sinoć, definitivno".

Slavolju i njegov brat Dragoljub Srnić, na ružan način su se rastali od Zvezde. Tadašnja uprava ih je tjerala da potpišu ugovor sa menadžerima koji su im oni određivali, oni na to nisu pristali i napustili su klub sa Autokomande.

Što se tiče predstojećih kvalifikacionih mečeva mlade reprezentacije, protiv Kipra (u gostima 11. oktobra) i Sjeverne Irske (u Gornjem Milanovcu), selektor Radovan Ćurčić prihvata ulogu favorita, ali upozorava da to mora da se dokaže na terenu.

"Kipar je u meču u Gornjem Milanovcu pokazao da posjeduje određeni kvalitet i mislim da moramo biti maksimalno argesivni, skoncentrisani i spremni jer danas nikoga nije lako pobijediti", rekao je Ćurčić novinarima.

Meč protiv Sjeverne Irske u Gornjem Milanovcu Srbija će ponovo igrati pred praznim tribinama zbog kazne posljednjoj utakmici prethodnog kvalifikacionog ciklusa protiv Engleske u Kruševcu.

"Ponovo pred praznim tribinama... Nismo imali predstavu prije prve utakmice (protiv Kipra) da će biti toliko teško bez publike. Mi izbora nemamo. Moramo da dobijemo i tu utakmicu i da iz oktobarskog ciklusa izađemo sa dvije pobjede", rekao je selektor Srbije.

Srbija je u prvoj utakmici u kvalifikacijama za EP u septembru pobijedila Kipar u Gornjem Milanovcu 2:1. Oba gola za "orliće" postigao je Luka Milunović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC