• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A ko drugi nego Joakim Lev!?

Njemački fudbalski savez priprema novi ugovor za selektora Joakima Leva.

 A ko drugi nego Joakim Lev!? Izvor: MONDO

Njemačka fudbalska reprezentacija je pred plasmanom na Mundijal u Brazil. Ako pobijedi Sjevernu Irsku, Njemci će i matematički obezbijediti prvo mjesto u svojoj grupi, što znači i plasman na najveću fudbalsku smotru.

Zato i ne čudi vijest iz Njemačke da tamošnji Savez priprema novi ugovor selektoru Joakimu Levu.

Lev je u stručnom štabu njemačke reprezentacije od 2004. godine do danas. Najprije je dve godine bio pomoćnik Jirgenu Klinsmanu, da bi od 2006. godine bio imenovan za selektora.

Pod njegovim vođstvom, Njemačka je bila vicešampion Evrope 2008. godine (poraz u finalu od Španije 0:1), a potom je na Mundijalu u Južnoj Africi bila treća. Zanimljivo, u polufinalu Nijemce su opet dobili Španci (opet 1:0), a u borbi za treće mjesto "panceri" su savladali Urugvaj 3:2.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine Njemačka je bila briljantna i perfektna - 10 mečeva isto toliko pobjeda! A na EP Njemačka je stigla do polufinala, kada ju je zaustavila Italija.

U tekućim kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, Nijemci dominiraju u Grupi C. Odigrali su sedam utakmica, šest su pobijedili, a jednom su igrali neriješeno. Gol-razlika "pancera" je 28:7, a najbliži pratilac, ekipa Švedske zaostaje pet bodova za Njemačkom (Nijemci imaju 22 boda, Šveđani 17).

Isti bodovni učinak kao Njemačka, imaju još Belgija (Grupa A), Holandija (Grupa D), s tim što su i Belgijanci i Holanđani odigrali meč više od Nijemaca.

Što se tiče predstojeće utakmice protiv Sjeverne Irske, koja će biti odigrana u Kelnu, Lev je upozorio svoje igrače da igraju protiv uporne ekipe, ali i da njegov tim, svakako, ide na pobjedu.

Zbog povreda Lev ne može da računa na Miroslava Klosea, Marija Gomeza i Lukasa Podolskog, ali će zato šansu dobiti Ilkaj Gindogan, Marsel Šmelcer i Lars Bender.

Inače, vezista Bajerna Bastijan Švajnštajger će na tom meču imati jubilej - 100. meč u dresu njemačke fudbalske reprezentacije.

(MONDO, Foto: AP Photo/ Kerstin Joensson )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC