• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podjele u Zajednici superligaša

Predsjednik Zajednice superligaša Dragoljub Lekić htio da proturi nekoliko prijedloga, većina ga odbila. Primjedbe klubova na suđenje.

 Podjele u Zajednici superligaša Izvor: MONDO

"Izgubio sam bitku, ali ne i rat. Ne predajem se i neću odustati od svojih ideja. Spreman sam da u svakom trenutku zakažem sjednicu na kojoj će se raspravljati o mom povjerenju", izjavio je predsjednik Zajednice klubova Jelen Superlige Dragoljub Lekić nakon što je na sjednici tijela koje upravlja takmičenjem poražen, jer nisu prošli prijedlozi koje je želio.

Zajednica superligaša trebalo je u utorak da razmatra prijedloge o izmjenama Statuta (veća ovlašćenja predsjednika), sistematizaciji radnih mjesta (zapošljavanje novih ljudi) i o preseljenju u nove prostorije. Najviše primjedbi bilo je na predložene izmjene Statuta i o sistematizaciji radnih mjesta, jer je Lekiću zamjereno da je došao na sjednicu Zajednice superligaša bez konsultacija sa onima kojima je to posao, prije svega sa generalnim sekretarom.

Interesantno je da Lekića nisu podržali i oni klubovi koji su glasali za njega kada se birao novi predsjednik Zajednice.

Predsjednici kragujevačkog Radničkog, užičke Slobode, Jagodine zamjerili su Lekiću što je ad hoc pripremio prijedloge, dok je generalni sekretar FSS Zoran Laković istakao da prijedlog Statuta ima mnogo pravnih manjkavosti.

Predstavnik Partizana Mile Jovičić se nadovezao da prijedlozi možda i nisu toliko loši, ali da su "nemušto sročeni", prenosi "Sportski žurnal".

Zanimljiva je bila replika Dragoljuba Lekića: "Da je Janković (Miodrag, njegov protivkandidat na izborima) pobijedio sigurno bi sve bilo dobro. Ako postojeći Statut ostane na snazi nisu nam potrebni ni predsjednik, ni generalni sekretar, već samo tehničko lice, koje će prebacivati novac na račune klubova".

Pojedinci su zamjerili što se za generalnog sekretara predlaže Đorđe Stefanović, za koga je rečeno da je bio dio uprave za koju je vezano "najprljavije doba Crvene zvezde".

Predsjednik Jagodine i potpredsjednik FSS Goran Milanović je, na kraju, imao interesantnu opasku: "Pojedinci su se mnogo primili u raspravu".

Bilo je primjedbi i na suđenje. Predstavnici Slobode, Donjeg Srema, kragujevačkog Radničkog i Novog Pazara istakli su da imaju loše suđenje, a najglasniji je bio predsjednik Novog Pazara Sead Malićević:

"Tražim od Zajednice da nas zaštiti. Imamo najgore suđenje u posljednjih 100 godina. Ostali smo bez četiri boda zbog loše arbitraže".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC