• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trofej Lige šampiona stigao u Banjaluku

Na banjalučkom Trgu Krajine posjetioci imali priliku da vide i fotografišu se sa trofejom UEFA Lige šampiona.

 Trofej Lige šampiona stigao u Banjaluku Izvor: MONDO

Autobus sa peharom UEFA Lige šampiona stigao je danas u Banjaluku na Trg Krajine, gdje su posjetioci iskoristili priliku da vide trofej namijenjem klupskom fudbalskom šampionu Evrope i fotografišu se sa njim.



Poslije Njemačke, Mađarske i Rumunije, prepoznatljivi crveni autobus sa peharom Lige šampiona stigao je danas i u BiH, a Banjaluka je prva imala čast da ugosti "ušati" pehar.



Ni loše vrijeme nije spriječilo Banjalučane da posjete Trg Krajine i ovjekovječe trenutak sa peharom Lige šampiona.

"Svake godine pehar Lige šampiona posjeti pet država, a BiH je ove godine jedna od njih. Nama je čast što smo u mogućnosti da ugostimo jedan ovako važan trofej, a Banjaluka je danas pokazala koliko cijeni fudbal. Tokom turneja, koje organizujemo od 2009. godine, pehar je imalo priliku da vidi i fotografiše se sa njim oko 480.000 ljudi, a prvi Banjalučanin koji je to uradio je gradonačelnik Slobodan Gavranović"
, rekla je Marina Marjanović Stupar, šef za komunikacije Unikredit banke Banjaluka, koja je zvanični sponzor Lige šampiona i organizator ove turneje.



Pored centralnog događaja, na Trgu Krajine organizovani su i mečevi "Mini Lige šampiona", gdje su dječaci i djevojčice iz fudbalskih klubova Borac Banjaluka i Rudar Prijedor, te Ženskog fudbalskog kluba Banjaluka pokazali svoje fudbalske vještine.

"Ovo je veliki dan za Banjaluku. Okupili smo 60 dječaka i djevojčica, koji su igrali utakmice "Mini Lige šampiona. Druženje je trajalo nekoliko časova, djeca su iskoristila priliku da se fotografišu sa peharom Lige šampiona, a dobili su i brojne poklone od UEFA-e i organizatora Unicredit banke", naglasio je Esad Hadžijusufović, koordinator otvorenih i zabavnih škola u BiH.



Druženje su upotpunili fudbaleri Borca Draško Žarić i Boris Raspudić, te sportski direktor banjalučkog premijerligaša Branislav Krunić, koji su na terenu ispred Boske odmjerili snage sa mališanima.

Mladi fudbaler banjalučkog Borca Marko Dujaković jedan je od brojnih posjetilaca koji su imali priliku da se fotografišu pored "ušatog" trofeja.

"Veoma mi se sviđa trofej Lige šampiona. Veliko je zadovoljstvo slikati se sa takvim peharom, a nadam se da ću i ja jednom uspjeti da zaigram u Ligi šampiona"
, rekao je uz osmijeh Dujaković.



Nakon najvećeg grada Republike Srpske, pehar se sutra seli u Sarajevo, gdje će ostati tri dana, a turneju po BiH završava u Mostaru, gdje će kao i u Banjaluci boraviti jedan dan.

(MONDO, tekst i foto: Bojan Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC